Bejelentkezés

x
Search & Filters

15 állomásos közös országhódító turnéra indul a Dungaree és a Red Swamp



Akik figyelemmel kísérik a hazai rock/metál színtér aktuális történéseit, bizonyára találkoztak már egyenként is a két band nevével. Most azonban egy közös 15 állomásos turné keretén belül egyesíti erejét a stoner rock-ot játszó szegedi Dungaree és a budapesti stoner-sludge metal Red Swamp. Ráadásul mindkét banda bemutatkozó nagylemezét viszi a nagyérdemű elé.

A 2014-es alakulás óta folyamatosan aktív szegedi Dungaree zenekar két kislemez, két videoklip és számos koncert után a hetekben mutatta be Bipolar World című bemutatkozó nagylemezét. A lemezről egy vadonatúj dalhoz, a Status Quo-hoz már videóklipet is készítettek, ami előrevetítette a lemez társadalomkritikus, odamondós hangulatát: a videoklippel azoknak szóltak be, akik hisznek a chemtrailekben és a gyíkemberekben. A 9 dalt tartalmazó albumra (amely itt teljes egészében meghallgatható)  6 vadonatúj dal került rá, ezek között fejvesztett zúzás, kemény gitárszólók, lassú blues és autentikus stoner tételek is helyet kaptak.

 

 

Így mesél az albumról és annak készítéséről Balogh Attila, a zenekar basszusgitárosa: „A tervünk az volt, hogy minden úgy szóljon a felvételen, ahogy élőben is. Semmi sallang, semmi plusz sáv. Amit ezen hallasz, azt hallod vissza élőben is. Minden dalnak megvan a saját hangulata, a szöveg épít köztük koherenciát. A kettősségekről szól a lemez; legyen szó emberekről, tulajdonságokról vagy csak szimplán egy hangulatról. Természetesen erre utal maga a címe is.”

 

 

A Red Swamp tavaly 3 számos bemutatkozó EP-jük dalaival elhódították az A38 Talentométer fődíját. Utána kiadtak egy új dalt (The Animal) és egy atom klipet a Tiszassippi című dalukhoz, közben pedig turnéztak az Omega Diatribe-bal és a Dungaree-vel itthon és a szomszédos országokban, valamint többször játszottak Budapesten a Dürer Kertben, egy alkalommal az amerikai Karma To Burn előzenekaraként. A fesztiválszezonból is kivették a részüket: a Rockmaratonon igazi lelkesedéssel fogadták őket a bulizni vágyók, akiket istenesen megmozgattak, majd az EFOTT-on is szó szerint sárba döngölték a fesztivált.

 

 

Kicsit több, mint egy éves fennállásuk eredményeként szeptember 21-én fogják bemutatni első nagylemezüket, melyen 10 dal szerepel majd és melynek címe stílusosan Tiszassippi lesz. A lemezt az a svéd Jens Bogren mastereli, akit nem sokaknak kell bemutatni: többek között a Soilwork, az At the Gates, az Arch Enemy és még sok más nívós zenekar anyagán dolgozott már a mester. Az albumon helyet kap az első EP 3 dala és a korábban említett The Animal teljesen újramasterelve, valamint 5 vadonatúj dal, melyek azt a fejlődést képviselik, amin a zenekar az utóbbi egy évben ment át, és előrevetítik azt az irányt és stílust, amit a banda a továbbiakban is magáénak vall: húzós, súlyos groove-okkal és riffekkel, valamint megkapó énektémákkal teli lemez várható, ami reményeik szerint minden eddigi és jövőbeli rajongó kedvence lesz.

 

 

A nagylemezt az egyik új dalhoz, a “Bitter Paradise”-hoz készített videoklippel vezeti elő az ötösfogat egy online premier keretében szeptember 14-én (http://bit.ly/2bD8Ihk). Egy gyorsabb, igazi bulizós stonermetál nótáról beszélünk, a klip pedig nyomon követi a srácokat, ahogyan állomásról állomásra, minden energiájukat bevetve röfögik a tonnás témákat a nagyérdemű arcába.

A két banda - helyszínenként kiegészülve a hazai rockszíntér jó pár nagy zenekarával - bejárja szinte egész Magyarországot, valamint Ausztriában, Szerbiában és Romániában is tiszteletüket teszik majd. Ha igazi derékból bólogatós bulira vágytok, ahol a stoner rock és metál a főszereplő, valamint a megismételhetetlen, átizzadt (de nem izzadtságszagú), zsigeri zúzás és hangulat, akkor mindenképpen csípjétek el a srácokat az egyik állomáson.

A Dungaree elérhetőségei: Hivatalos weboldal, Facebook

A Red Swamp elérhetőségei: Hivatalos weboldal, Facebook