Bejelentkezés

x
Search & Filters

25 év után itt van Roger Waters új szólóalbuma!



25 év elteltével új albummal jelentkezett a Pink Floyd kreatív agya és fő dalszerzője, Roger Waters. A június 2-án megjelent anyag az Is This The Life We Really Want? címet kapta, és egy megkérdőjelezhetetlen állásfoglalás a modern világunkról és napjaink általános bizonytalanságáról.

Roger Waters utolsó szólóanyaga, az 1992-es Amused To Death jelentősen megelőzte a korát, ráadásul kíméletlen alapossággal mutatta be a televízió és a média hatalmát, amelyet az Öbölháború alatt tapasztalhatott meg a világ. A hasonlóan naprakész témákat boncolgató Is This The Life We Really Want? az olyan klasszikus Pink Floyd albumok hagyományait követi, mint az Animals vagy a The Wall.

 

 

A lemez produceri munkálatait és keverését az a Nigel Godrich végezte, aki olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Paul McCartney, a U2 vagy a Radiohead. A friss korong 12 felvételt rejt, és a következő művészek közreműködtek a stúdióban: Roger Waters (ének, akusztikus gitár, basszusgitár), Nigel Godrich (hangszerelés, billentyűk, gitár), Gus Seyffert (basszusgitár, gitár, billentyűk), Jonathan Wilson (gitár, billentyűk), Joey Waronker (dob), Roger Manning (billentyűk), Lee Pardini (billentyűk), Lucius, Jessica Wolfe és Holly Proctor (vokálok).

Az albumra a következő dalok kerültek fel:

01. When We Were Young
02. Déja Vu
03. The Last Refugee
04. Picture That
05. Broken Bones
06. Is This The Life We Really Want?
07. Bird In A Gale
08. The Most Beautiful Girl
09. Smell the Roses
10. Wait for Her
11. Oceans Apart
12. Part of Me Died

A 73 esztendős muzsikus május végén kezdte meg Us + Them elnevezésű észak-amerikai turnéját, amely egészen október végéig tart.