Bejelentkezés

x
Search & Filters

Agresszívabb, arcba mászósabb lett az Apey and the Pea új, 'Hellish' című albuma



Szeptember 5-én jelent meg a tavalyi Hangsúly szavazás legjobb debütáló albumának nyertese, az Apey And The Pea legújabb, 'Hellish' című albuma, amely az R33 és a Nagymarosi Művésztelep támogatásával kerülhetett rögzítésre. A banda jelenleg is több külföldi kiadóval van tárgyalásban. Az új albumról 4 dal a cikk alatt meghallgatható.

Rockbook: - Összesen hány dal található az új albumon?

Apey: Kilenc számot tartalmaz a Hellish, ezeknek a zömét tavaly nyáron kezdtük el írni, tervezgetni a Devils Nectar megjelenése után. Mivel nem a precizitásunkról vagyunk híresek ami az organizálást illeti, így ezen a lemezen is elég sok minden a legutolsó pillanatokban alakult ki, de talán ettől is van egy sajátos sötét hangulata, elég sok jelet kaptunk amikor egy olyan irányba indultunk el amerre a lemez nem szeretett volna menni, néha viccen kívül ijesztő volt de amit végig próbáltam magam előtt tartani hogy lehet hogy sokáig keresi a kutya a helyét, de megtalálja. Leginkább rengeteg felesleges kört tettünk mert azt hittük hogy ha sok különleges eljárást használunk akkor különleges lesz a lemez is. Hát nem lett, arra ment amerre akart.

Rockbook: - Mennyiben más, mint az elődje, a Devil's Nectar?

Apey: Minden unalmas klisé duma nélkül azt kell hogy mondjam hogy sokkal letisztultabb, céltudatosabb lett, a hangzás is sokkal agresszívabb, arcba mászósabb lett. Több klasszikus thrash, sludge elemet akartunk vinni ebbe a lemezbe, abszolút nem voltak határok hogy egy számon belül most mit tegyünk vagy tehetünk meg, ment amerre ment, és továbbra is azt érzem hogy a tudtunk nélkül jött létre ez az egész szörnyeteg mivel olyan darabokban lett összerakva eléggé esetlenül, gigantikus probléma sorozatokkal de így vagy úgy a lényeg hogy nagyon boldogok vagyunk vele.

Rockbook: - Mentek-e vele turnézni? Ha igen, hol láthatnak benneteket?

Apey: Igen, most szombaton indul a turné aminek december végén lesz vége. A Blind Myself-el és a Leander Risinggal indulunk egy 9 állomásos turnéra, eközben még vannak külföldi dátumok, jövőhéten Bécsbe megyünk, azután Horvátország. Meglehetősen sok lehetőség van elkapni minket élőben.

Apey and the Pea 2014 őszi koncertek:

09/20 Kazincbarcika/Diamond RockClub
10/18 Hódmezővásárhely/Hodstock Festival
10/23 Debrecen/Roncsbár
10/31 Budapest Kettőnégy Díjátadó: A&TP feat. Pityesz
11/31 Budapest/Dürer Kert
11/28 Hajdúszoboszló
11/29 Miskolc
12/19 Esztergom
12/20 Tatabánya

 



Hivatalosan itt tudjátok megvásárolni a lemezt.

www.apeyandthepea.com
 

Címkék: 
Apey And The Pea