Bejelentkezés

x
Search & Filters

Csodálatos este és teltház a Barba Negrában - Depresszió, Nova Prospect koncertbeszámoló



Hagyományosnak mondható évvégi fővárosi nagykoncertjét ada a Depresszió december 17-én a Nova Prospect társaságában a Barba Negra Music Clubban, amely igazán fényesre, hangosra, és változatosra sikerült. A fiúk ismét teltházat varázsoltak a tánctérre. Hogy ezen a parázs estén mi is történt pontosan?

Hideg lévén körülbelül a Nova Prospect koncert elejére érkeztünk, akik igyekeztek becsülettel bemelegíteni a színpadot és a közönséget. Ismét csak azt kell mondanom, nagyon tetszett, amit hallottam, attól függetlenül, hogy most láttam őket másodszorra. Beleadtak apait, anyait, de a hangosításon még lehetett volna valamennyit kozmetikázni.
 

 

Egy picit késve (bár a Clubban ez nyilván belefér) megkezdte műsorát a Depresszió is. Az egész heti munka után jó volt hallani végre valami élőt is, a hét végén kiengedni a fáradt gőzt. Hogy ezt egy Depresszió koncerten tehettem meg, még élvezetesebb is volt.

Igazán felpezsdítő volt hallani a „régi nagy klasszikusokat”, mint a Ha mennem kell, vagy az Itt benn, és persze a Lásd című számaikat. Végig érezhető volt, hogy a fiúk igazi örömkoncertet tolnak, amiben a közönség is maximálisan partner volt. A színpadon meglepetésképpen felköszöntötték a születésnapját ünneplő basszgitárost, Kovács Zolit, aki egy menő tortát is kapott jó barátjától, Szimán Balázstól (ex-Csakazértis). A rövid intermezzot követően a buli a Védem az igazam című szerzeménnyel folytatódtott.

 

 

Nem tudok szó nélkül elmenni egy olyan tétel mellett, amit már A folyamat zajlik… megjelenésének a napjától vártam élőben. Kifejezetten örültem neki, hogy A döntés annyira durván jól szól élőben is, mint a korongon. Persze nem maradhatott el a klasszikus Sokkold a rendszert sem, amivel még vissza is repültünk kicsit az időben.

Újabb óriási kedvencem következett, Az ébredés útján, amelyhez odavarázsolták a „mindenki ugrik” közönséget megmozgató extrát is.

Külön említést érdemel a látvány is, amelyben a srácok az elmúlt években igen nagyot fejlődtek. A led fal remek választás volt, óriási lökést adva ezzel a produkciónak. A nem mindennapi mikrofon állványok is - amiről beszélgettünk mér Ferivel egy korábbi interjúban (klikk ide!) - kiváló ötletnek bizonyultak, rengeteget dobtak az összképen.

 

 

Kellemes utazásban lehetett része azoknak, akik este kilátogattak a Club-ba, ahol igazi ínyencségnek számító dalok kerültek bele a setlistbe.

Zoli teltházzal ünnepelhette a születésnapját, a banda pedig ismételten egy csodálatos estével ajándékozott meg minket.

 

További Depresszió fotókhoz klikk ide, a Nova Prospect fotókhoz ide!

 

 

Zorg

 

Fotók: Barba Negra (Szöllősi Sándor) és Ivánfi Dániel