Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Depresszió maximálisan kiszolgálta a közönséget a Barba Negra Trackben (koncertbeszámoló)



Még a legnépszerűbb rockzenekarok helyzete sem nevezhető könnyűnek Magyarországon, mert bár egy jó és nagy rajongótábor rengeteget segít a csapatoknak és a Rádió Rock is adhat egy kis plusz lendületet, azért sok mindent maguktól kell megoldaniuk. Szerencsére a Nemzeti Kulturális Alap azonban igyekszik segítőkezet nyújtani, így például a május 13-i Barba Negra Trackes Depresszió koncert is nekik köszönhetően valósult meg.

A Kies az utóbbi évek egyik legjobb új zenekara, amit a Fonogram jelölés is bizonyít Az év felfedezettje kategóriában, és a csapat év eleje óta nagy erőkkel koncertezik előbb a Sunset, majd a Depi társaságában a tavalyi első album, a Kaland az élet dalaival. Mindkét zenekar jó választásnak tűnik, a Kies ugyanis nagyjából valahol a kettő között mozog dallamos, fülbemászó zenéjével és jól megírt szövegeivel. Otthon és út közben gyakran előkerülnek nálam a dalaik, de koncerten eddig nem volt szerencsém a csapathoz, most viszont már egyértelműen kijelenthetem, hogy élőben még jobban működik a dolog és bízom benne, hogy szombat este sikerült jó néhány Depi rajongót is maguk mellé állítaniuk, mert a fiúk nagyon megérdemlik, hogy még tovább nőjön a bázisuk.

 

 

A Depressziót ellenben többször is láttam már klubban és fesztiválokon, de a Trackben még nem sikerült elcsípni őket, így ez jelentett némi újdonságot és valószínűleg Halász Feriék is kiemelten kezelték ezt a bulit és fantasztikus látványt hoztak össze, kezdve a LED-falon megjelenő animációkkal, a fényekkel, a tüzekkel és a világító mikrofonállványokkal, amik elképesztően jól néznek ki. Persze a legszebb látványt a közel telt házas közönség nyújtotta.

A koncert, és az egész turné apropóját A kés hegye című új dal adja, ősszel pedig a következő album is megérkezik. A zenekar még február végén mutatta be a nótát, így mindenkinek volt elég ideje arra, hogy megtanulja a szöveget és ez sikerült is, ugyanis a többség gond nélkül énekelt együtt Ferivel. A koncert közben két aranylemez átadására is sor került: Az ébredés útján és a Vízválasztó miatt vehették át a fiúk az elismeréseket, amikhez ezúton is gratulálunk!

 

 

Természetesen ezen az estén sem hiányozhattak az olyan kötelező Depi nóták, mint a Kezdjük el, a Te vagy a szerem, vagy éppen a Nem akarok elszakadni, ami gyakorlatilag a megjelenése óta kötelező „kelléke” minden rockbulinak, de azért mégiscsak így, élőben az igazi.

A látványról már esett szó, és a hangzást is meg kell említeni, már csak azért is, mert szabadtéren mindig hátrányból indul az ilyesmi, de szerencsére ezúttal semmibe nem lehetett belekötni, minden és mindenki úgy szólt, ahogy kellett, és természetesen ehhez a maximális teljesítmény is hozzájárult, de utóbbi sosem kérdés a Depi esetében, és talán ennek is köszönhető, hogy a csapat sikere immár lassan húsz éve töretlen, és bátran ki merem jelenteni, csak erre az estére alapozva is, hogy a zenekar rajongótábora és közönsége az egyik legjobb az országban, és még ennyi év után is csak azt lehet mondani, hogy addig jó, amíg például a Barba Negra Trackben skandálja az ember, hogy „Depresszió! Depresszió!” és nem az orvosi rendelőben.

A Kés hegye turné ugyan véget ért, de hamarosan jönnek a nyári koncertek, ősszel pedig az új album, így továbbra sem unatkozhatnak azok, akik szeretik Feriék zenéjét.

 

További fotókhoz klikk ide!

 

 

Tóth Mátyás

Fotó: Szöllősi Sándor