Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elhunyt Sipőcz Ernő a Lord egyik alapító tagja, a banda eredeti frontembere



Újabb zenésszel lett szegényebb a hazai rockszakma. Szomorú hírt kaptunk, elment Sipőcz Ernő a Lord egyik alapító tagja, aki 1972-1981 között volt a zenekar frontembere, de az elmúlt években többször fellépett Gidóék vendégaként. A hírt családja jelentette be az énekes Facebook-oldalán:

"Drága barátok, ismerősök, rajongók! Sajnálattal kell tudatnom Veletek, hogy szeretett férjem Sipsi ma hajnalban családja körében megnyugvásra lelt. Végakaratának megfelelően búcsúztatásáról a későbbiekben e fórumon a család értesítést küld. Köszönünk minden részvétnyilvánítást. Sipőcz család”"

Sipőcz kitűnően énekelte a korszak sláger jellegű dalait, így többnyire feldolgozásokat játszottak külföldi sztároktól.

1981-ben Sipőcz Ernő úgy érezte, elfáradt, nem tudja folytatni és elköszönt a Lordtól. Az új énekes megtalálásáig, az átmeneti időszakban Erős Attila is besegített koncerten az éneklésbe; néhány régi koncertfelvételen hallható a hangja. Végül a soproni Roller együttesből Pohl Mihály lett a Lord énekese. Sipőcz később saját együttest alapított Sipőcz Band néven, ami Sipőcz Rock Band néven ma is működik. Műsoruk a korai Lord-dalokra épül, de vannak saját dalaik is. Az együttesben több egykori Lord-tag is játszott (Szántai Gyula, Harangozó Gyula, Török József), illetve játszik (Paksi János).

Emlékét megőrizzük! Isten veled Sipsi!!!!



 

Fotó: Vaskarika.hu