Bejelentkezés

x
Search & Filters

faminehill - Energiabombaként robban a kazincbarcikai melodic hardcore csapat új dala



A 2014-es év egyik legfeltörőbb ifjú titánja volt a kazincbarcikai faminehill: őrült koncertjeik és a 2013-as EP-t követő két tavaly megjelent daluk, a Journey Alone, valamint az I’m Almost Happy Here a hazai dallamos hardcore élmezőnyébe lőtte a zenekart, és az egyik legreményteljesebb csapatok között tarthatjuk őket nyilván. A srácok gondoltak egyet és nem igazán akartak 2014-től úgy búcsúzni, hogy a 2015-ben megjelenő debüt nagylemezükről ne mutattak volna be egy új dalt.

„Az újak közül eddig ez az egyetlen dal, ami már elnyerte a végleges formáját, dühös és energikus. A  jelek szerint érzékenyebbé váltunk a társadalmi problémák-konfliktusok iránt. Ez a dal  is ezt boncolgatja, hogy a morális tartás, az erkölcs mintha kiveszett volna az életünkből, akik pedig meg akarják őrizni ezeket az értékeket, azokat a hatalami-politikai státuszjátékok és automatizmusok révén a társadalom – legalábbis annak bizonyos rétege(i) – perifériára sodorja.

Mindenképp szerettünk volna még idén életjelet adni magunkról, hogy milyen az új felállás, és mire lehet számítani majd a lemezen, ami  előreláthatólag 2015. májusában fog megjelenni.

November végén a nyíregyi és miskolci bulink között, egy péntekről szombatra virradó reggelen rögzítettük Miskolcon, a HangArt stúdióban, Károly Tominál. A keverés pedig ismét Siminél a No Silence-ben zajlott.  Nagyon elégedettek vagyunk, ezzel a párossal készül a lemez is.

Szeretnénk egy klipet is, melyet Varga Ádám barátunkkal forgatnánk, és aki legutóbb a Dryvia Heartsic kvideóját is készítette.

Tavasszal a Satelles-el lesz egy turnénk itthon, de lesz pár külföldi körünk is.” – mondta Sárog Ádám a zenekar basszusgitárosa.

 

Facebook: https://www.facebook.com/faminehill

 


 
Címkék: 
Faminehill