Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hogyan kapták nevüket a legnagyobb rock, metal zenekarok? - 2. rész



Az első cikkhez hasonlóan ismét öt kultikus zenekart veszünk sorra, és megtudhatjátok, hogyan, honnan kapták a nevüket.

Billy Idol: William Broad még a punkkorszakban kapta művésznevét, amikor a Generation X frontembere volt. A Johnny Rottenek és Rat Scabiesek gyűrűjében Billy úgy döntött, a humor mellett teszi le a voksát: az Idol részben szójáték az idle-lel (jelentése: tétlen, lusta), és egyúttal a klasszikus rocksztár imidzs fricskája is.

 

 

Black Sabbath: A zenekar eredetileg Earth Blues Companyként indult, amit Earth-re rövidítettek, de végül ezt is dobták, miután kiderült, hogy egy másik csapatot már hívnak így. A Black Sabbath név egy 1963-as, Boris Karloff főszereplésével készült film címe volt, és született egy ilyen című daluk is Geezer Butler egyik látomásából.

 

 

Blind Faith: Az Eric Clapton, Steve Winwood, Ginger Baker és Rick Grech nevével fémjelzett csapat az első igazi szupergrupp volt, amely igen rövid ideig létezett, és mindössze egy albumot adott ki. A zenekar neve attól a fotóstól származik, aki a lemez borítóját fényképezte, és a fotónak a Blind Faith, azaz Vak hit nevet adta, ami annyira megtetszett a bandának, hogy maguknak is ezt választották.

 

 

Blue Oyster Cult: A hard rock veteránok eredetileg Soft White Underbellyként indultak, új nevüket pedig Sandy Pearlman újságírónőtől kapták, aki a kezdeti időszakban a menedzserük és a producerük volt. Pearlman több verset is említett a zenekar tagjainak, és ezek egyikében szerepelt a Blue Oyster Cult névre hallgató űrlénycsoport, amelynek tagjai komoly hatással voltak az emberiségre.

 

 

Deep Purple: A brit rockerek eleinte Roundaboutnak hívták magukat - még a Yes híres dala előtt. A nevet végül Ritchie Blackmore javaslatára változtatták meg: a Deep Purple egy dal címe volt, amely még a nagyzenekarok fénykorából származott, és elsőként a Paul Whiteman Band játszotta a 30-as években.

 

 

Az 1. rész itt olvasható!