Bejelentkezés

x
Search & Filters

Indul a Tankcsapda 2016-os őszi/téli turnéja! Íme a helyszínek és a dátumok!



Indul a Tankcsapda 2016-os 'Rohadék rockcsempész' névre keresztelt 13 állomásos őszi/téli turnéja, amelyet a szokásoknak megfelelően idén is a zenekar szülővárosában, Debrecenben zárnak. A 2 előzenekar a Magor és a Fatal Error lesz felváltva. Az első, ma esti tatabányai bulira már minden belépő elkelt, de a többi helyszínre is erősen fogynak a jegyek. Ha biztosan ott akarsz lenni a koncerteken, arra kérünk válaszd a jegyelővételt! A dátumok és a helyszínek a cikk alján megtekinthetők.

Lukácséknak november 22-én jelenik meg a dupla feldolgozásalbumuk 'Dolgozzátok fel' címmel, amelynek egyik CD-jén ők dolgozzák fel más előadók dalait, a másikon egyéb előadók az ő dalaikat.

A debreceni rockbanda mára a műfaj elvitathatatlan magyarországi éllovasa. Mérlegük 27 év alatt tizennégy soralbum, három koncertlemez, négy könyv és három turnéfilm, begyűjtve az összes lehetséges szakmai díjat, úgy mint Arany Zsiráf, EMeRTon, Fonogram, Artisjus, vagy a Viva Comet. Lemezeik egytől-egyig többszörös platina státuszt értek el. A legutóbbi, ’Urai vagyunk a helyzetnek’ című albumuk, a nagy várakozást követően bombasztikus sikerrel alig három hónap alatt ötszörös platinalemez lett. 2013 novemberében az újra kiadott eddigi összes album több héten át foglalta el a MAHASZ lista első 14 helyét, néhány hónap alatt közel 100.000 darabos összeladási szám mellett.

„Szerintem a zenekart azért szeretik ennyien, mert bár az elmúlt két és fél évtizedben rengeteget változtunk, de sohasem akartunk se kevesebbnek, se többnek látszani annál, mint amik vagyunk. – mondja a frontember.

 

 

A Tankcsapda a rendszerváltás-kori zenekarok közül a legeredetibb és egyben legsikeresebb. Népszerűségük az egyedülálló hangzáson, az őszinte és kifejező szövegvilágon túl a rajongókhoz való hűségükben rejlik. A banda azon kevés, rendszeresen koncertező zenekarok közé tartozik, akik nem csak itthon, hanem már számos európai országban is sikeresek. A klubkoncertektől a nagyszínpadokig nincs olyan helyszín ami ne adott volna otthont teltházas Tankcsapda bulinak. A Kisstadion, a Syma csarnok, a Sziget Fesztivál Tankcsapda napján megjelent több mint 35 ezer rajongó, vagy a 2016-ban immár tizedik alkalommal szervezett Főnix csarnokos koncert rekordnak számító mérföldköve.

„A cél az volt, hogy elérjünk egy szélesebb réteget, de úgy, hogy közben ne veszítsük el az irányítást.  - Fejes Tamás a zenekar dobosa szerint - fontos, hogy megtartsuk a kisebb, pár száz fős klubkoncerteket is, de úgy, hogy akár egy csendesebb, kevesebbet játszott időszak árán máskor tíz-tizenöt-húszezer embernek is fel tudjunk lépni. ”

 

A dátumok és helyszínek:

11.11. Tatabánya - Roxxy (Fatal Error) (Teltház)
11.12. Kaposvár - Hang-Ár Music Pub (Fatal Error)
11.18. Győr - ETO PARK Pláza (Fatal Error)
11.19. Pécs - E78 (Fatal Error)
11.25. Ajka - Rakéta presszó (Fatal Error)
11.26. Székesfehérvár - Fezen Klub (Fatal Error)
12.02. Kisújszállás - Művelődési Ház (Magor)
12.03. Vecsés - Bálint Ágnes Kulturális Központ (Magor)
12.09. Zalaegerszeg - Keresztury Dezső VMK (Magor)
12.10. Kiskunfélegyháza - Rocktár (Magor)
12.16. Szeged - IH Rendezvényközpont (Magor)
12.17. Budaörs - Jókai Mór Művelődési Központ (Magor)
12.29. Debrecen – Főnix Csarnok (Useme, Diktátor)