Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lánykéréssel a Vad Fruttik koncerten folytatódott a Fishing On Orfű - 2. nap beszámoló



A Fishing On Orfű második napján egyből nagy fába vágtuk a fejszénket, mikor kitaláltuk, hogy felkutatjuk az egyik új fesztivál helyszínt, mely A tűzhöz közel nevet viseli. Délután 2-kor Sárközy Zoltán, Papa a 30y zenekar billentyűse és párja, komolyzenei darabokkal kápráztatták el azokat a fesztiválozókat, akik felküzdötték magukat a camping legmagasabb pontjára.

Délután 4-től ugyanitt Lévai Balázs beszélgetős délutánjába csöppentünk, ahol a Lóci játszik zenekar fergeteges akusztikus koncertjébe pillanthattunk bele. Hagyma alakú, szinte kápolna jellegű, kuckós színpad, fákkal körbevéve, kis tisztás, teli emberekkel, mindenki énekel, táncol, ülve és állva, ezekre a dallamokra persze nem csoda, hogy nem bírunk egyhelyben, fegyelmezetten ülni.  Mind emellé Lóci utánozhatatlan humora, sztorizgatása és nem mellesleg a lenyűgöző trombita szólók frissítették fel a közönséget.

 

 

 

Este 7-től a Borfalu színpadon zenélt Mihalik Ábel zenekara, a Drastic Putto, akik aznap dupláztak, hisz egyszer már, délután 3-kor csaptak egy koncertet a víziszínpadon is. Most kicsit biztosabb lábakon álló vagy csak nem a víztől dölöngélő közönség előtt adták elő szókimondó dalaikat. Aki eddig még nem hallotta őket, annak mindenképp ajánlanám, hogy hallgasson bele, a Felnyitom én LP-be, és figyeljen oda a szövegekre! 

Negyven perccel később már a nagyszínpadon kezdett a Szabó Balázs Bandája. Erre a koncertre is igaz lett sajnos az általános tendencia, hogy piszok kevés az az 50 perc, amennyit a zenekarok kapnak. Mostanában jó pár fesztiválon, koncerten láttam a zenekart, és szemmel láthatóan egyre nagyobb rajongó tábornak örvendhetnek a fiúk, nem csoda, hisz a zenéjük leginkább egy hatalmas, szívből jövő, lélekig hatoló, baráti ölelésnek feleltethető meg. Balázs többször ki is vette a kontrollt a füléből, hogy hallhassa, ahogy az egész domboldalnyi ember az ő sorait énekli, zenész szemmel kevés jobb dolgot tudnék elképzelni ennél. A színpadképet tekintve is nagyon izgalmas volt, ahogy a led falon, a vetítéseken kívül villanykörtéket helyeztek el a színpadon, amik zenére kapcsoltak ki és be, eszméletlen hangulatot festve ezzel a zene alá.  

 

 

Rögtön Szabó Balázsék után kezdett a másik színpadon az Esti Kornél zenekar. A hat tagú fiú zenekar most sem okozott csalódást, hozták a jól megszokott, kicsit kiábrándult, kicsit megfáradt, kicsit csalódott, mindenki hagyjon békén, vagy épp menjen a francba töltetű dalaikat, amiket mindig annyira jól esik üvölteni, hogy felér egy katarzissal. A koncertet frappánsan egy Vad Fruttik részlettel zártak, így átkötve a másik koncertre. A két zenekar korábban már turnézott is közösen, így nem csoda a jó kapcsolat, ráadásul tökéletesen össze is passzol a két csapat hangulata és mondanivalója, így tökéletesen beillett bemelegítésnek az Esti Kornél zenekar koncertje.

 

 

Majd visszatérve a nagyszínpadhoz, mint általában, most is kizárólag szuperlatívuszokban tudom kifejezni magamat, ha a Vad Fruttikról van szó. Az a hangzásvilág, amit a zenekar képvisel, Likó Marci összekeverhetetlen hangja, a zseniális dalszövegek és a fény effektek nyújtotta összhang mindig valami egészen más világba repít el, ahol megszűnik tér és idő, ahol csak a zene van. Fantasztikus! Persze kihagyhatatlan a koncert azon mozzanata, amikor egy kedves fiatalember ellopta a showt a zenekartól. A koncert közepe táján Likó Marci elkezdett keresni valakit a tömegben és megkérte a fénypult vezérlőit, hogy irányítsák oda a fényt, a srác pedig ott, a tömeg közepén fogta magát, letérdelt és megkérte a párja kezét. Egy kicsit kevésbé melankolikus zenei koncertet is választhatott volna ebből az alkalomból, mindenesetre biztosra ment, hogy több ezer ember előtt csak nem fogják visszautasítani. Na, de minden viccet félretéve, sok boldogságot!

 

 

Az este végezetéül a PMFC színpadhoz mentünk, meghallgatni az Óriás zenekar koncertjét. Nagyon különleges hangulata van ennek a színpadnak, és rendkívül jól működött benne a zenekar, aki az eddigi összes Fishing On Orfűn ott volt a fellépők között. Erősebben szorítsd, Válj vízzé, Vigyél, Fény, Fát dönteni, ezek mind felkerültek a setlistre, mindenki legnagyobb örömére. Személyes kedvencem, a Titkot visszaadni volt a ráadás szám, így ezzel abszolút kerekké vált számomra a Fishing második napja.

Hetesi Julcsi