Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nagyon jól sikerült az első RockPlace mini Fest a Dürer kertben! (koncertbeszámoló)



RockPlace min Fest beszámoló – 2016. 11. 12. Dürer Kert, Room 041

 

Szombaton a Dürer Kertben több program közül is lehetett választani, minden terem tartogatott egy-egy bulit a szórakozni vágyók számára. A középső teremben a RockPlace mini Fest zajlott, amelynek keretében hat zenekart hallgathatott meg a nagyérdemű, és így egy igazi minifesztiválban lehetett részük.

Az estét a fiatal csajokból álló R. O. A. R. – Revelation Of A Revolution zenekar kezdte. Műsoruk főként feldolgozásokból áll, ezek mellé pedig igyekeznek egyre több saját dalt becsempészni. A korán érkezők jutalma egy igazi dögös koncert volt, lelkes, és ügyes lányokkal. A csajbanda már rendelkezik egy szép számú rajongótáborral, sok ismerős arcot fedeztem fel a közönség soraiban. Biztos vagyok benne, hogy sok jót fogunk még róluk hallani.

A második fellépő a Continoom zenekar volt, akikről azt is szokták mondani, hogy a jövő zenéje. A 2014-ben alakult csapat lendületes és különleges muzsikájával mozgatta meg a közönséget. A srácok jól értenek a pop, dubstep és a metal műfaj keveréséhez, ezzel egyfajta kapcsolatot teremtve a különböző stílusok kedvelői között. A fúziós zene egyre nagyobb teret nyer metal körökben, a Continoom pedig már most egy kiemelkedő zenekara ennek a modernebb műfajnak.

 

 

Az este harmadik zenekara az idén tíz éves Echonald zenekar volt. Műsorukban főként a Tíz év Echonald lemezeről hallhattunk dalokat, de ezek mellett előkerült pár közönségkedvenc, amelyek nélkül egy koncert sem múlhat el. A srácok hozták a formájukat, a közönség most sem pihenhetett, mert ha az Echonald a színpadon van, az Őrült bohóc alatt a tánc kötelező, a Nem kell semmi refrénjénél közösen számolunk. Olyan nincs, hogy a közönségre ne ragadjon át a fergeteges hangulat. A zenekar több születésnapost köszöntött, de egy ilyen nagy családnál szinte mindig van kit megünnepelni.

 

 

Utánuk a felvidéki Phoenix Rt. következett, egy igazi zúzós műsort kaptak az arcukba azok, akik eddig kitartottak. A közönség egy zenekartól kapott egyszerre metalt, punkot, és rock ’n’ rollt, mindezt pörgősen, és olyan szövegekkel, amelyek megfogják az embert. Remélem, hogy máskor is lesz hozzájuk szerencsém!

 

 

Egy ilyen buliból kár lett volna kihagyni a Salvus zenekart. A csapat zenéjével már egész fiatalon találkoztam, és bármikor szívesen meghallgatom a zenekart élőben is. Arra még nem volt példa, hogy a srácok csalódást okozzanak, zeneileg és szövegileg is nagyon rendben vannak. Sok zenekar példát vehetne róluk, mert ők tudják, hogyan kell jól csinálni!

 

 

Az estét az Eve Six zenekar zárta, és akik eddig kitartottak, azoknak a nagyszerű műsoron felül pár zenekaros ereklye volt a jutalmuk. A fesztiválnak jó levezetése volt a zenekar, remélem, hogy máskor egy kicsit barátságosabb műsoridőt kapnak!

Szerintem az első RockPlace mini Fest nagyon jól sikerült, szép számmal összegyűltünk, nagyszerű zenekarok biztosították a jó hangulatot. Gratulálok a szervezőknek, és köszönöm, hogy részese lehettem ennek az estének!

Aki esetleg úgy érzi, hogy neki ennyi nem volt elég, vagy éppen lemaradt volna az első RockPlace mini Festről, ne keseredjen el, február 11-én jön a folytatás, egy ütős farsangi buli vár ránk a ShowBarlangban! A részletekért kövessétek az eseményt!

Fotók: Polczer Eszter (Sther)

Cetti