Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sex Action nem tud hibázni! - Barba Negra koncertbeszámoló (2017.április 15.)



A karácsony mellett a húsvét a másik olyan ünnep, amelyen „kötelező” túl sokat enni, ezért jól jön, ha az ember utólag lemozoghatja a plusz kilókat. Vagy akár előre is, hiszen ezúttal az ünnepet megelőző szombaton adódott lehetőség erre egy hatalmas buli formájában a Barba Negrában.

Az estét a csak lányokból álló Sniffyction nyitotta, akik ugyan eddig elkerülték a figyelmemet, de mostantól ez biztosan másképp lesz: a csajok zenéje ugyanis tökéletesen illett erre az estére, és jól megadta az alaphangot, úgyhogy szerintem érdemes megismerkedni a nemrég megjelent EP-jükkel, vagy elcsípni őket a közeljövőben a Junkies turnéjának vendégeként.

 

 

Az első közös Rómeó Vérzik-Sex Action buli nekem a 2012-es A mocskok éjszakája nevet viselő koncert volt a szép emlékű Club 202-ben, amikor a Rómeó Vérzik még négytagú volt, a Sex Actionben pedig Áfonya énekelt Szasza helyett, de ahogy mondani szokás: azóta sok víz lefolyt a Dunán, és Koppányék már négy éve trióban, a Sex Action pedig ismét az eredeti felállásban nyomja a rock ’n’ rollt.

Sajnos Koppányékról az elmúlt pár évben mindig lecsúsztam, amikor Pesten jártak, pedig annak idején nem nagyon volt olyan fővárosi bulijuk, amin ne lettem volna ott. Szerencsére azonban semmi sem változott: a Rómeó Vérzik koncertje még mindig nagy élmény, és hála az égnek, még mindig sokan kíváncsiak a csapatra és éneklik együtt a dalokat Koppánnyal. Ríkó még mindig a tökéletes cowboy gitáros, Sancho pedig az egyik legjobb dobos a világ ezen részén -  a másik legjobb utána következett.

 

 

Zana „Ganxsta” Zolit sajnos a novemberi koncerten nélkülöznünk kellett, most viszont már ő ütötte a dobokat, és azért lássuk be, ez így az igazi, már csak azért is, mert nála jobban, pontosabban és szórakoztatóbban kevesen űzik ezt a „szakmát”. A Sex Action koncertjein az a legjobb, hogy látszik, mennyire élvezik a fiúk a közös zenélést és egyáltalán egymás társaságát, és ennek fényében még az is megbocsátható, hogy csak évi néhány bulit adnak, mert garantáltan maradandó élmény mindegyik.

 

 

A dalok közül akár az egész koncertprogramot fel lehetne sorolni, hiszen természetesen sorjáztak a Sex Action slágerek - melyik daluk nem az? -, de a teljesség igénye nélkül volt Zuhansz velem, Kell ez a hajsza, A szerelem démona, Kicsit durva, Ahova lépsz, Ne játssz velem és persze Vörös a szád is. Ráadásul a koncert egyik beharangozó videójának tanúsága szerint új dalokon is dolgoznak a fiúk, így talán a következő koncerteken már ezek közül is elcsíphetünk egyet-kettőt.
Nagyon úgy tűnik, hogy a Sex Action nem tud hibázni, és minden koncertjükről csak csupa jót lehet mondani (írni), mert egyszerűen annyira a helyén van minden, és annyira hatalmas érzés együtt látni Szaszát, Matyit, Miksát és Zolit, és a jelek szerint ezt még sokan így gondolják, hiszen elég rendesen megtelt a Barba. Ennél jobb már talán tényleg csak egy szabadtéri koncert lehetne - akár épp a Barba Negra Trackben. Egy biztos: bárhol is játszik a Sex Action legközelebb a környéken, én ott leszek!

 

 

Tóth Mátyás

Fotó: Dávid Zsolt, Polgár Péter