Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Piszok mázlista fickó vagyok” – Sidi a Harley-Davidson nagykövete



Vadság, szenvedély, lázadás, az élet rockkal és szabadsággal fűszerezve, két életérzés, amely kéz a kézben jár és összeforr. Jelen esetben egy férfi személyében, aki igen nagy utat tett meg, akinek gyermekkori álmai valóra váltak, de újra és újra képes visszamenni a gyökerekhez és megélni a pillanatot. És ha már megvalósult álmok, vagy, ahogy Sidi mondja, „igazi Hollywoodi story - közhely ide vagy oda”, a Tankcsapda gitárosát az a megtiszteltetés érte, hogy ő lett a Harley-Davidson magyarországi nagykövete.

Sidit senkinek sem kell bemutatni, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy egy egész ország ismeri és szereti őt, és nem csak azért, mert Magyarország legnépszerűbb rock zenekarában, a Tankcsapdában játszik, hanem mert egy barátságos, vidám, közvetlen, az ő szavaival élve „hamisítatlan alföldi gyerek”. Ez az alföldi gyerek pedig már egészen fiatalon, kissrác korában szerelembe esett, először úgy 10 évesen a zenébe, majd később a motorozás ejtette rabul.

Ha zene, akkor pedig egyből a keményebb, rock-metál vonal fogta meg, az Iron Maiden és a Pokolgép Totális Metál album dalai szóltak max hangerővel a kazettás magnóból. Zenerajongóból, zenész, majd igazi rocksztárrá vált. Egy olyan emberré, akit a hét minden napján körbevesznek a rajongók, aki zenésztársait a családjának tekinti, aki a koncert előtti másodpercekben, az intro alatt kinéz a felspannolt tömegre és egy pillanatra elmereng és boldogan gondol vissza a kezdetekre és az eddig megtett útra.

És ha már út, akkor Sidi másik szenvedélye a motorozás, és ahogy mondja, „legtöbbször nem az a lényeg, hogy hová megyünk, hanem csak felpattanunk a motorra és nekiindulunk a világnak, mert nem a cél, hanem maga az út a lényeg, ahogy ott ülsz a nyeregben és pillanatok alatt kitisztul a fejed és a gondolataid a helyükre kerülnek. A motorozás által pedig igaz barátságokra lelsz, gazdagabbá válsz tőle.”

 

 

Ha motor, akkor pedig a nagy álom egy Harley-Davidson volt, 16 évesen a 251-es MZ nyergében úgy motoroztunk, hogy azt képzeltük, hogy egy Harley.” – emlékszik mosolyogva vissza

Aztán úgy 1 éve végre már saját Harley-jára pattanhatott fel, és mint mondja, azóta tavasztól, őszig még a közértbe is azzal megy, esténként felül és sokszor cél nélkül nekivág egy pihentető, 1,5-2 órás túrának az Alföldön. 8 000 kilométerrel és számtalan szép élménnyel a háta mögött az igazi nagy útitervek is megszülettek már Sidi fejében: Las Vegas, Grand Kanyon, 66-os út, és a gyönyörű Ausztriába is visszavágyik. Szereti a klasszikus stílusú Heritage Softail gépét, de ha mégis lecserélné, akkor vagy egy Breakout, vagy egy Fat Boy modellt választana, „az új gyengém a matt fekete fényezés”.

Sidinek nemcsak a motorok, de a H-D motoros és divatruházata is bejön, és nemcsak azért mert prémium minőségű és exkluzív, hanem mint mondja, egy életérzést sugall, ugyanazt az öntörvényű üzenetet közvetíti, mint a rock zene, a szabadságot. Az öltözködés egyben önkifejezés is, így örömmel képviseli a legendás márkát a nagyközönség felé.

Zárásként a fiataloknak pedig csak annyit üzent, hogy „a koncertek mellett, ha tehetik, üljenek motorra és tapasztalják meg ők is ezt a szabadság-élményt!”

Sidi ott lesz a Budapest Motor Fesztiválon is, gyere el a Harley-Davidson standhoz február 24-én 14:00-kor és készíts egy közös, Harley-s, vagány képet vele!