Bejelentkezés

x
Search & Filters

Solaris - Marsbéli Krónikák balett az Erkel színházban!



Megvolt az első "bejárás", ezzel elindult a visszaszámlálás az áprilisi élő előadásokhoz! Ezen a videón csupa olyan embert láthattok, akit nem ismerhettek a színpadról, ám akik nélkül nemigen volt eddig sem Solaris koncert: hangmérnökünk, "fényfelelősünk", managerünk, de itt vannak a balett megálmodói is: a koreográfus, a dramaturg, a jelmez- és a díszlettervező, a színpadmester.... ezek az első lépések. Mindig valahogy így kezdődik.

 

 

Godfrey Reggio 1982-es kultuszfilmje, melynek zenéjét Philip Glass írta, az egyensúlyát vesztett modern ember életét különös erejű képekben ábrázoló, szöveg nélküli költemény.
Most Barta Dóra álmodja az Erkel színpadára ezt a sajátos „elidegenedés-mitológiát”, a természettel azóta még inkább pusztító tékozlással bánó emberi létállapot tragikumáról, egy másik néma vizualitású nyelven, a táncén, ugyancsak Glass repetitív zenéjére. A magyar cím Hamlet apokaliptikus hatású szavainak parafrázisa, ezzel is visszacsatolva kicsit a 2015-16-os évad Shakespeare-tematikájához.

Földi Béla koreográfus szintén izgalmas anyaghoz, Ray Bradbury Marsbéli krónikák című sci-fijéhez nyúlt, a mágikus-misztikus utazást a Solaris együttes eleve Bradbury történeteihez írt zenéje kíséri, mely harminc éve az igényes zenehallgatók egyik kedvence. A két egyfelvonásos a Budapesti Tavaszi Fesztivál nagy érdeklődéssel várt táncbemutatója.

 

Az első 3 előadáson (április 21-23-28.) a zenekar is fellép élőben! Jegyek itt!