Bejelentkezés

x
Search & Filters

Túlcsordult az Akvárium a Skillet buliján! (koncertbeszámoló)



Az utóbbi időben nem lehet oka a panaszra a Skillet rajongóinak, ugyanis az elmúlt 3 évben már negyedszer látogatott el hozzánk a csapat. Egy tényező mégis elszomorított jó néhány rajongót, mégpedig az, hogy ezúttal a helyszín mérete jócskán alul múlta az érdeklődés szintjét. A koncert, -ahogy várható volt,- hamar sold out-os lett, így aki nem tudta megvenni időben a jegyét, az lemaradt róla. Sajnos a helyzet az, hogy jelenleg nincs megfelelő koncerthelyszín Budapesten, ami ekkora érdeklődést ki tudna elégíteni. Innen a következő lépcsőfok a Sportaréna, de hiába tett szert hazánkban is óriási népszerűségre a zenekar, úgy gondolom, hogy azt a helyet mégsem lenne képes megtölteni. Másfelől a koncert szervezője az Akvárium klub-volt, ők pedig a saját koncerttermükbe szervezik a koncertjeiket. Mint említettem, ez már a negyedik Skillet buli volt Magyarországon, ám ez volt az első önálló turnéjuk, amivel hazánkat is elérték.

A turné vendége a budapesti állomáson is a Red Sun Rising zenekar volt, akikről ez idáig nem túl sokat hallottam, noha már közel 10 éves a csapat, így nem tudok mit mondani az általuk játszott dalokról. Egyedül a klipes The Other side-ot és az Emotionless-t ismertem fel. Viszont meg kell, hogy mondjam, jó kis nyitó banda. A rájuk eső 40 perc műsoridő minden másodpercét kihasználták, hogy maguk mellé állítsák a nézőket, akik már ekkor is háromnegyedéig megtöltötték a termet. Intenzív bulit nyomtak, mondhatni felszántották a színpadot, megvéve ezzel a tömeget, köztük engem is.

 

 

A bemelegítés tehát remek volt és pontban kilenckor a színpadra is lépett,-mit lépett!- az új album nyitó dalával, a Feel Invincible-lel a színpadra robbant a Skillet. Majd jött a folytatás a Wishpers In The Dark-al és a Sick Of It-tel. Johny Cooper kiváló frontember, nagyszerűen tudja irányítani, hergelni a közönséget, a koncert alatt többször le is jött a rajongókhoz. Ezért még azt is elnézzük neki, ha emiatt hátrahagyja a hangszerét és az gépről szól. Egyébként is, aki ismeri a zenekart, az nem rökönyödik meg azon, hogy több zenei aláfestés is gépről szólal meg. Véleményem szerint ez nem megy a buli rovására, sőt…. A pörgésből aktívan kivette a részét a két gitáros Seth és Korey is, aki a gitár mellett a billentyűt is kezeli. Az Awake And Alive-nál előbújt a csellós is, aki szintén nem csak a játékával járul hozzá dinamikus show-hoz. A Hero-nál pedig Jen is előre jött a dobok mögül, helyére pedig gondolom a technikusa ülhetett. A háttérben a led falon is folyamatosan ment a vetítés, hogy még intenzívebb látványt kapjunk. A koncert program természetesen az új album köré épült, amiről 6 dalt is eljátszottak, mellette pedig a jól ismert slágereket, mint a már említett Hero, a Rise, a Monster (setlist lentebb). A csapat nem aprózta el a repertoárt, a ráadással együtt 17 dalt toltak és bár voltak lassabb szerzemények is, egy percre sem lehetett érezni, hogy leült volna a hangulat. Sőt mi több, a közönség lelkesedése annyira megfogta Johnt, hogy többször meg is örökítette a telefonjával. A facebook eseménynél olvastam az egyik hozzászólásban, hogy a Skillet-éket nem érdekli a közönség és ráadás nélkül húznak le a színpadról. (Azt azért tudni kell, hogy eddig itthon még nem játszott önálló koncerten a csapat. Vendég zenekarként és fesztivál fellépőként pedig kötött műsoridők vannak). Ez a buli tökéletesen rácáfolt erre. A ráadásként eljátszott The Resistance ugyanolyan jól zárta a koncertet, ahogyan az új albumot is.

 

 

A fanyalgók erre biztos azt mondanák, hogy jó, de csak egy dal volt a ráadás, meg olvastam olyat is, hogy playback volt, de mint írtam, aki egy kicsit is jobban ismeri a Skillet-et, az nem rökönyödik meg a gépi aláfestésen, színesítésen. Többen kritizálták a hangosítást is. Én több pontján megfordultam a koncert alatt a teremnek és mindenhol tökéletesnek hallottam. Persze ez nem jelenti azt, hogy néhol nem lehetett rosszabb. Abból ítélve pedig, ahogy Johny Cooperék élvezték az estét, biztosra veszem, hogy jó párszor fogjuk látni őket még idehaza és akkor talán majd azok is eljutnak a bulira, akiknek most nem sikerült. Csak legyetek gyorsak, ha ismét egy ekkora koncertterem lesz a házigazda. Bár most sokan lemaradtak, mégis hálásak lehetünk az Akvárium klubnak, hogy elhozta hozzánk ezt a nagyszerű turnét.

A koncerten elhangzott dalok:

01. Feel Invincible
02. Whispers In The Dark
03. Sick Of It.
04. Rise
05. Back From The Dead
06. Awake And Alive
07. Not Gona Die
08. Hero
09. Those Nights
10. Undefeated
11. Comatose
12. The Last Night
13. Stars
14. Out Of Hell
15. Monter
16. Rebirthing
17. The Resistance

A koncert további képei ide kattintva megtekinthetők.

 

 

Bodzilla