Bejelentkezés

x
Search & Filters

Válaszút - Elkészült a Szent Lászlóról szóló zenés darab első beharangozó klipje: 'Bátorság, bátorság!'



Tavaly ősszel kereste meg Dr. Varga Tibor Szebelédi Zsoltot, a Válaszút zenekar énekes-dobosát, hogy az általa írt versekből szeretne a jövőben egy Szent Lászlóról szóló zenés darabot írni.

"16 verset zenésítettem meg, amiből 14-et választottunk ki. Ebből fog elkészülni a legújabb VálaszÚt nagylemez, ami a Szent László - Bátorság, bátorság! címet fogja viselni, és Tibor verseskötetének CD mellékleteként fog megjelenni reményeink szerint októberben. Egy igazán sokszínű anyag lesz, ami szerintünk többet fog adni, mint egy átlagos lemez vagy koncert hangulat. Egyszerre lesz meg benne az erő, a dinamika, az érzelem, és az igaz történelem.  Az első alkalom, ahol az új koncertanyagot fogjuk játszani július 28-án lesz Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban (Budakalász, Szentendrei út 9.). Várunk mindenkit! " - közölte Zsolt.

Dr. Varga Tibor:

"Ma egy sunyi, gyáva világot élünk, ahol az interneten hazugmódon elbújó emberek élnek nyomasztó valóságot. Ebben a silány korban a hősi élet a föld alá kényszerül. Sajátos módon, egy légópincéből szólal meg ez a rock szám is, amely a Képes Krónikára  és Szent Lászlóra hívja fel a figyelmet. Azonban, nincsen baj! Ilyen boldog, bizakodó fiatal zenészeket még nem látott a világ! Szeretik országukat, őseik múltját és a zenét. Dolguk van a világban."

Részlet a dalszövegből:

Bátorság, bátorság
mit az Isten adott,
Rómával Attila
mindent reánk hagyott.