Bejelentkezés

x
Search & Filters

RockSuli évzáró koncert – interjú egy tanulóval

Megint eltelt egy év, jön a nyár, 2014. június 12-én tartották az évzáró koncertet a RockSuliban. A budapesti rendezvény első fellépőjeként a legújabb, ceglédi RockSuli növendékeinek produkcióit láthattuk. Aztán volt minden, ami rock and roll: Road, Brian Adams, Good Charlotte, Rolling Stones, Green Day, Blondie, Avril Lavigne, Nirvana, LGT, Hooligans, ABBA, Michael Jackson, Charlie, Foo Fighters, Queen. A sztárvendég a Hooligans énekese, Csipa volt (akik előző nap vették át a Comet gömböt).
 
A koncert után sikerült beszélnem az egyik tanítvánnyal, Szegedi Ricsivel, aki a félévzáró koncerten a Hooligans egyik számát (Van az úgy) adta elő, most, az évzáró koncerten pedig ő konferálta fel a többieket. Ezt is jól csinálta. Az éneklést is. Nem csak szerintem: jöttek oda mások is, hogy milyen jól konferált, hanyadszorra csinált ilyet. Azt mondta, most először.
 
Baranyi Ági: Mikor kezdted el a zenélést?

Szegedi Ricsi: A RockSuli előtt nem zenéltem, itt kezdtem 2012 szeptemberében. Pulius Tomi a tanárom, akivel nagyon jóban vagyunk. Még akkor is tanulok tőle, amikor nem tanít… mentalitást, viselkedési formát.
 
Baranyi Ági: Hogyan választjátok ki a számot, amit a félévzáró koncerten előadtok?

Szegedi Ricsi: A félév utolsó hónapjáig összeírjuk a dalokat. Főleg a tanárok, de a diákok ötleteit is szívesen szokták fogadni, aztán az utolsó hónap már a félévzáró koncertről szól, már csak arra próbálunk, gyakoroljuk a kiválasztott dalt.
 
Baranyi Ági: Ti magatok választjátok ki haveri alapon, hogy kik kerülnek össze a dalba vagy a tanár?

Szegedi Ricsi: Ez nagyon vegyes,mert vannak dalok, amiket a diáktársainkkal együtt találunk ki és úgy visszük az ötletet a tanárok elé, illetve van, amit a mentorok javasolnak. Az idei évzárón például a Charlie egyveleget a srácokkal együtt beszéltük meg, az ötletgazda Wendler Tibi tanulótársam volt, a Foo Fighters dalt pedig a tanárom, Pulius Tomi javasolta.
 
Baranyi Ági: Saját zenekarod van?

Szegedi Ricsi: Igen, a Feelter… hard rock...öt fős banda. Tavasszal kerültem a zenekarba, pont ma délelőtt forgattuk az első videoklipünket. Eddig feldolgozásokat játszottunk, de mostmár inkább a saját dalainkra koncentrálunk. Mindent együtt csinálunk: ők szerzik a zenét, én pedig a szöveget írom az énektémával, de természetesen elfogadjuk egymás tanácsait és ettől működik olyan jól.
 
Baranyi Ági: Melyik a kedvenc számod?

Szegedi Ricsi: A négyes :-) Zeneileg nagyon sok van, ami megmozgat, de mondjuk legyen a Foo Fighters-től a Best Of You.
 
Baranyi Ági: Mit dolgozol? Vagy tanulsz?

Szegedi Ricsi: Teljesen más jellegű munkám van, de az a célom, hogy később a zenélés legyen a főállásom, ezen dolgozom most gőzerővel. Írjuk az újabb dalokat, forgatjuk a klipet.
 
Baranyi Ági: Szívesen tanítanál itt, a RockSuliban pár év múlva?

Szegedi Ricsi: Igen, nagyon. Szeretem a gyerekeket, nagyon aranyosak, szívesen foglalkoznék velük.
 
Baranyi Ági: Nyáron lesz tábor kicsiknek, ott találkozhatunk Veled?

Szegedi Ricsi: Nem, sajnos nem tudok ott lenni a másik munkám miatt.