Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Szép estét! Pazar fergeteg, kérném a számlát” meg egy dobost és egy basszusgitárost

Mikor 2014. augusztus 21-én jöttem a zongoraórámról, összefutottam a RockSuliban Tobak Danival, a Tool De Danton egyik szólógitárosával. Több dologról is beszélgettünk, de a legfontosabb, hogy dobost és basszusgitárost keresnek. Aki jelentkezni szeretne, küldjön egy videót (amiben dobol vagy gitározik) a tooldedanton@gmail.com-ra.

Megemlítette azt is, hogy pont aznap jelent meg az első magyar nyelvű daluk, a „Parfüm és Mámor”. Tényleg véletlen. Velem szoktak ilyen véletlennek tűnő dolgok történni. De hát tudjuk: véletlenek nincsenek. A zongoratanárom kutyájának is pont a szülinapján vettem „kutyafogkefét”. „Csak-úgy-ajándék”-nak szántam, mert nagyon cuki francia bulldog (minden órán ott van), de mondta Pulius Tomi, hogy épp aznap van Marcell szülinapja. Először nem akartam elhinni, aztán mondtam neki, hogy akkor ezt biztos az égiek súgták nekem… hogy most vennem kell valamit a kutyusnak. Júliusban múlt 1 éves. De vissza Dantonékhoz: Készül a második CD-jük, amin az összes szám magyar nyelvű lesz a 2013-ban megjelent Legend Of The Mothman után, amin 10 angol nyelvű szám van.

Amióta meghallottam ezt a Metallica-s stílust, szinte egyfolytában ezt hallgatom, nekem nagyon bejön. Egyik nap egy bevásárló központban nézelődve ment a fejemben a dallam, hogy „Shake it up, Shake it up”. De melyik szám ez? Tuti, hogy Tool De Danton, mert azt hallgatom mostanában – szakdoga írás közben, cikkírás közben, takarítás közben, főzésnél, állandóan.

Legutóbb januárban történt ilyen a Hooligans „Másik szemmel”-jével (akkoriban az ő „História”-lemezüket hallgattam állandóan). Utaztam a villamoson és ennek a számnak az introján pörgött az agyam. A szám címe nem ugrott be, amikor hazaértem, akkor jártam utána… a decemberi szakításom után... szóval tényleg rám fért, hogy megnézzem az életemet másik szemmel és tetszik így (az exem nélkül) az, amit látok, frankó kis élet ez nélküle is.

Azóta már tudom, melyik T.D.D. szám ez a „Shake it up”-os… a 2. kedvencem tőlük. A „Rising Sun”-juk után. De a fiúktól tudtam meg azt is, hogyan kell sörözni igazából: nem inni, hanem F1-et játszani vele… hogy én nyertem meg :-) Főleg egy sikeres vizsga után. Úgy érzem, ezután is sokat fogok még tanulni tőlük… mindenféle komolytalan dolgokat.