Bejelentkezés

x
Search & Filters

Az Emerson, Lake & Palmer első két lemeze kibővítve újra a boltokbanAz ELP első két albuma, az 1970-es ’Emerson, Lake & Palmer’ és a ’71-es ’Tarkus’ a Razor & Tie kiadó jóvoltából szeptember 11-én ismét kiadásra kerül.

Az új verziók három CD-t tartalmazó csomagokban jelennek majd meg, melyeken eddig soha nem hallott 5.1-es hangminőségű és sztereó remixek, valamint a korábban visszatartott számok is hallhatók lesznek.

A három Grammy-díjra jelölt producer és hangmérnök Steven Wilson az eredeti Greg Lake által felügyelt többszámos kazettákat használta az új album-remixek elkészítéséhez. (Wilson egyébként nemrégiben a Jethro Tull és a King Crimson klasszikus albumait is hasonlóképpen dolgozta fel, az együttesek 40. évfordulója alkalmából.)

Az ’Emerson, Lake & Palmer’ és a ’Tarkus’ limitált darabszámban 180 grammos audophile hanglemezen is kapható lesz, mely szintén szeptember 11-én kerül majd a boltok polcaira. A felvételeket az eredeti csomagolásban és változatlan tracklistával együtt készítik el.

Az új kiadású albumok digitális formába öntéséért a Grammy-díjas hangmérnök, Brad Blackwood felel majd, aki kifejezetten az iTunes-hoz készíti elő a zenei anyagot.

Az AXS TV augusztusban exkluzív műsorban sugározza majd az ’Emerson, Lake & Palmer’ 40. évfordulós koncertjét, mivel a legendás rockegyüttes újból összeállt, hogy megünnepelje a kerek 4 évtizedes fennállásukat a High Voltage Rock fesztiválon.