Bejelentkezés

x
Search & Filters

Interjú a debreceni Neokhrome zenekarral

A Thunder fesztivál pénteki záró fellépője a black metal-t gót és dallamos elemekkel vegyítő Neokhrome zenekar volt. A banda énekesétől, Vasvári Gyulától igyekeztem megtudni néhány információt a zenekarról.

Rockbook: - Mit lehet tudni a zenekarról?


Vasvári Gyula: - A zenekar 2001-ben alakult, akkor még más néven - gyakorlatilag akkor k-betű helyett c szerepelt - mint Neochrome. Kiadtunk egy demó-t két nagylemezt, majd 2007-ben kiszállt az énekesünk, és onnantól egy új időszámítás kezdődött a zenekar életében. Én lettem az énekes és 2012-ben adtuk ki a harmadik Perihelion c. lemezünket, ami a mai koncertünk gerincét is képezi. Ekkor változtattuk meg azt az egy betűt a nevünkben. Ennek a fő oka az volt, hogy már létezett egy Neochrome nevű zenekar külföldön, illetve ez volt hivatott jelezni ezt az újfajta irányvonalat a zenénkben. Aki ismeri a lemezeinket annak egyértelmű ez a váltás, ami a 2007-es és a 2012-es anyag között hallható.

Rockbook: - Elég sokféle irányzatból táplálkozik a zenétek. Magatokat melyik irányvonalhoz sorolnád leginkább?

Vasvári Gyula: - Ha mindenképen be akarnám határolni, akkor alapvetően a black metal-hoz sorolnám, de nem szeretem ezt a kategorizálást, mert a black metalhoz rengeteg olyan sztereotípia tartozik, ami mi ránk nem jellemző. Annyira sokféle zenét szeretünk, és ez mind hatással van ránk, ami egybegyúrva egyfajta psychedelikusságot ad az anyagnak.

Rockbook: - Lemezeiteket kiadón keresztül vagy magán úton adtátok ki?

Vasvári Gyula: - Az első két lemezünket a HammerWorld házi kiadója adta ki. A harmadiknál kerestünk kiadót, de nem jött össze; így mi magunk adtuk ki 2012 októberében.

Rockbook: - Készülnek-e az új számok?

Vasvári Gyula: - Igen, még idén szeretnénk megírni a lemezanyagot és legkésőbb jövő év elején szeretnénk is felvenni.

Rockbook: - Hol lehet benneteket elérni?

Vasvári Gyula: - Van saját honlapunk is, de az nincs igazán fejlesztve a legfrissebb infó-kat a facebook-on lehet megtudni a zenekarról. Mostanában a legtöbb zenekar ott tudja leginkább elérni a rajongókat.

Rockbook: - Merre láthatjuk a zenekart?

Vasvári Gyula: - Nem nagyon szoktunk koncertezni. A mai koncert után megyünk Budapestre játszani a Kék Yukba , illetve ami a legfontosabb az a saját fesztiválunk a Black Khrome feszt, ami idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre szeptember 21.-én. Olyan illusztris zenekarok lépnek fel, mint az egykori Negura bunget tagokból álló Dordeduh, valamint a miskolci Karst és Svoid zenekarok. És természetesen mi is fellépünk.

Rockbook: - Fesztiválok?

Vasvári Gyula: - Nem próbálkoztunk a fesztiválokkal. Igazából nem fektetünk nagy energiát a koncertezésbe. Ha nagyobb helyekre hívnak elmegyünk, de inkább a zeneszerzéssel foglalkozunk.

Rockbook: - Köszi az interjút.

 

A Neokhrome zenekart a következő helyeken lehet elérni:

http://www.neochrome.hu/
https://www.facebook.com/Neokhrome

 

Bodzilla

 


 
Címkék: 
Neokhrome