Bejelentkezés

x
Search & Filters

Két új dal is elhangzik a Special Providence jövő szombati koncertjén, a Zöld Pardonban (interjú)

A progresszív rock, a metal, a jazz és a chillout műfajok fúziójával operáló Special Providence harmadik lemezével nagy sikernek örvend világszerte. Július 6-án a ZP-ben zúznak, majd augusztus 16-án pedig az egyik headliner szerepét tölthetik be Európa legrangosabb progresszív zenei fesztiválján. A banda nyári koncertjeiről, külföldi sikerekről és terveikről kérdeztük Markó Ádám dobost.

- Mivel készültök a Zöld Pardonba, mire számíthat a magyar közönség?


Sok újdonság lesz, elhangzik majd 2 új dal, plusz a KFT „Balatoni nyár” című dalának feldolgozása, amit még az MR2 Akusztik-ra csináltunk meg, de most hangos verzióban nyomjuk majd. Ennek egyébként akkora sikere lett, hogy maga a KFT is megosztotta a Facebook oldalán! Illetve vendégünk lesz egy dal erejéig Tanka Balázs is, úgyhogy egy igazi, zúzós és tömény programra számíthat mindenki. 

- Sokkal többet játszotok külföldön, mint itthon. Ott ennyivel nyitottabbak az effajta fúziós muzsikára?

A zenekar már a megalakulásakor „nemzetközi vizekre” készült, mivel instrumentális zenét játszunk és nincsenek nyelvi akadályok így ez a zene mindenhol önmagáért beszél. Felléptünk több nagy külföldi fesztiválon és állandó tavaszi-őszi európai körútjaink egyre több koncertet és ismertséget hoztak. Itthon is komoly űrt tölt be a csapat és elértük azt, hogy már komoly tömegeket tudunk megmozgatni és azt tapasztaljuk, hogy a hazai közönség is nyitott ránk.

- Augusztusban felléptek a francia Crescendo Fesztiválon. Mesélj erről egy kicsit!

A Crescendo Európa legnevesebb és patinásabb progresszív zenei fesztiválja, és a zenekar külföldi sikertörténete valójában itt kezdődött el 3 évvel ezelőtt. Vagyis ez lesz a második alkalom, hogy fellépünk itt, azonban ebben az évben már headlinerként lépünk színpadra.

- Új nagylemez mikorra várható? Íródnak már az új dalok?

Jövő áprilisban jelenik meg a 4. albumunk és ez egyben a zenekar 10. jubileuma is lesz. A dalok már készülnek és nemsokára egy kis ízelítőt is adunk arról, hogy milyen is lesz az új anyag, a hamarosan debütáló új videóklip formájában.

 

A zenekar hivatalos honlapja:
https://www.specialprovidence.hu
A zenekar hivatalos Facebook oldala:
https://www.facebook.com/SpecialProvidence

A Lazy Boy című dal videóklipje:

 

Címkék: 
Special Providence