Bejelentkezés

x
Search & Filters

Lars Ulrich elmélkedése a Metallica jövőjéről

A Metallica évről évre tovább dübörög, s lassan a metal zene történetének egyik leg elnyűhetetlenebb bandáját tisztelhetjük bennük. Azonban ha egy együttes sokáig van a csúcson, előfordulhat, hogy túlságosan elbízzák magukat. Pontosan ez az, amire Lars Ulrich dobos esküszik, hogy soha nem fog bekövetkezni.

A dobos azt nyilatkozta a Metal Hammernek, hogy a zenekar ihlete és ambíciója soha nem fogja engedni szétesni a csapatot, legalábbis amíg mindenki elég fitt ahhoz, hogy folytassa az evezést. „Szerintem sosem fáradok bele abba, hogy én is Metallica vagyok” magyarázta Ulrich. „Úgy gondolom, hogy a zenekar feloszlására két eshetőség létezik. Az egyik az, ha már fizikailag nem bírjuk tovább az iramot. A szellemi elhivatottságunkkal nem lesz baj, ezt már most látom, így emiatt nem is aggódok. Viszont ha egyszer eljön a nap, amikor mindannyian beismerjük, hogy már csak nyikorogva gurul a szekerünk, remélem, hogy lesz elég bátorságunk önszántunkból pontot tenni a dolog végére.”

Ulrich szerint a másik lehetséges tényező, amely szétszéleszthetné a csapatot, az a tagok ízlésének evolúciója. „Mi van, ha én 55 évesen mozifilmet akarok rendezni? És mi van, ha James Hetfield country lemezt akar készíteni? Na és, ha Kirk Hammett egy évig csak szörfözni szeretne?” Bár Ulrich beismeri, hogy mindezeknek megvan a matematikai esélye, bízik benne, hogy a zenekar tagjai idővel mindig visszatalálnak majd a Metallicához.

Címkék: 
Lars Ulrich
metallica