Bejelentkezés

x
Search & Filters

Második európai turnéjára készül a MorreNyár végén ismét Európába érkezik a kanadai rockbanda, a Morre. 2011-ben, egy két és fél hónapos turné keretében 12 ország több, mint 30 városában adtak koncertet és mindenhol nagy sikert arattak. Megígérték a rajongóiknak, hogy egy év múlva visszatérnek az öreg kontinensre az új dalaikkal. Úgy tűnik, sikerül valóra váltaniuk tervüket, ugyanis augusztusban újra nekivágnak az izgalmas útnak. Magyarországra augusztus végén érkeznek, ahol több városban is találkozhatunk majd velük. Játszanak majd többek között Budapesten, Érden, Salgótarjánban, és novemberben még egyszer visszatérnek majd, hogy a szegedi hallgatóságot is elkápráztassák. Tavaly akusztikus hangszerekkel voltak láthatóak, de idén elektromos gitárokkal érkeznek, és elkíséri majd őket egy basszusgitáros is.

A zenekar 2008-ban alakult Torontoban. Három állandó tagja: Fuser (ének, gitár), Igor Laze (ének, gitár) és Tyler Koch (dob, vokál). Bár a Morre egy klasszikus rockzenekar, hangzásuk mégis új és egyéni, lehetetlen őket bármelyik kategóriába besorolni. Zenéjükben meghatározó a két énekhang és a háttérvokál együttes, több szólamú hangzása. Dalszövegeik a sötét misztikus témát ötvözik a tábortűzi hangulattal, mely széleskörű érzelmeket vált ki a hallgatóságból. A számok szövegét és zenéjét közösen írják.

Az első lemezük, az „…Out there” 2010. júniusában jelent meg, a második, a „Contrast” pedig 2011. áprilisában. Ekkor készült el első videoklipjük a „Lady of Lust” című dalukra. A harmadik albumuk a „Morphine” a napokban fog elkészülni, és e hónapban egy hatamas koncerttel fogják megünnepelni a megjelenését.

Akiknek felkeltették az érdeklődését, azok látogassanak el a hivatalos honlapjukra (http://morremusic.com/), vagy a magyar rajongói oldalra (http://morrefans.uw.hu/).