Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mike Patton a Faith No More múltjáról és jövőjérőlMike Pattont, a Faith No More énekesét faggatták arról, hogy az együttes tervezi-e koncertlemez kiadását az újraegyesülés-koncertek anyagából. „Jelen pillanatban abszolút nincsenek terveink – semmilyenek sem. Most épp nem készülünk sem koncert-, sem stúdiólemezt felvenni. Az újraegyesüléssel sikerült elérnünk, amit szerettünk volna, innentől pedig meglátjuk, hová vezet az út. Szerintem az a célravezető, ha most megállunk egy kicsit, elgondolkozunk az együttesen, mert máskülönben csak gurulnánk tovább a lejtőn és megállíthatatlanul játszanánk. Nagyon odafigyelük arra, hogy ne vigyük túlzásba, amink van; ne próbáljunk még többet kisajtolni nagyon régi számokból. Csak bizonyos ideig lehet korábbi dalokra támaszkodni, és szerintem ezt nagyjából jól kiaknáztuk. Az egész zenekar együttesen döntött így, szóval nem volt kérdés, hogy most hátra fogunk dőlni és filozofálunk a sorsunkról.”

Patton szerint az egyik ok, amiért a Faith No More nem egyesült újra már hamarabb, az az volt, hogy nem akarták a nosztalgiából összejövő együttes látszatát kelteni.

„Azt szerettük volna, hogy egy friss és élettel teli zenekar megjelenését öltsük magunkra” folytatta Patton. „A pénznek nem volt szerepe a döntésünkben. Egyszerűen mindannyiunkat elkezdte érdekelni az újrakezdés. Hosszú idő után egyszer csak egymásra néztünk, és valami olyasmire gondoltunk, hogy „halljátok, mi tulajdonképpen fél életünket együtt töltöttük.” Érdekes a bandát más szemmel vizsgálni, mint annak idején.  Gondolom – legalábbis magamról ezt tudom elmondani – azóta sokat értem, és már másképpen közelítek a zenéhez, mint egykor. Viszont így visszatekintve a saját zenénket is nagyobbra értékelem, mint akkor, mikor azok még friss számok voltak.”

A Faith No More legutóbbi nagylemeze, az ’Album of the Year’ még 1997-ben jelent meg.

 


 
Címkék: 
Faith No More