Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nikki Sixx beszél a Mötley Crüe új zenéjéről


Nikki Six, azaz a világhírű Mötley Crüe együttes gitárosa, és a feltörekvő Sixx: A.M. zenekar alapítója két nappal ezelőtt egy online beszélgetés keretében, a Best Buy honlapján beszélt a Mötley Crüe jövőjéről.

Mikor arról kérdezték, hogy mikorra várható a következő Mötley Crüe album, Sixx így felelt: „Egyelőre még írogatunk… hogy a dalok mikor lesznek készen, mikor vesszük fel őket és mikor adjuk ki, gőzünk sincs. Most még minden folyamatosan változik, de ez nincs is ellenünkre.”

Később hozátette: „Az, hogy milyen módon adunk majd ki új zenéket a jövőben, tehát hogy egyesével dalonként, vagy EP-ről EP-re, vagy albumról albumra, esetleg mozifilmek betétdalaiként, még nem tudjuk mi sem. Nyitottak vagyunk a jövőbeli változások felé, de nem fogunk fejvesztve kiadni új számokat, csak azért, hogy legyenek.”

Mikor arról faggatták, hogy miként viszonyulnak a különböző tagok a Mötley Crüe fellépéseinek esztétikai és dinamikai hozzáállásához, Nikki a következőt mondta: „Az egész Mötley Crüe csapat részt szokott venni a koncertek látványtervének elkészítésében, habár elismerem, hogy a legtöbb ötlet tőlem és Tommy-tól [Lee, dobos] származik. Ez azért van, mert a két együttesen belül mindenkinek megvan a maga szakterülete: ami Tommynak és nekem az erősségem, az a kreatív gondolkodás.”

A 2008-as ’Saints of Los Angeles’ megjelenése óta az első új, stúdióban felvett Mötley Crüe szám a ’Sex’ nevet kapta, melyet az együttes a Las Vegasi tartózkodása alatt írt.

A ’Sex’ július 13-án, pénteken lesz hallható a SiriusXM rádión, megvásárolni pedig 17-étől kezdve lehet, ami csupán három nappal esik korábbra, mint a turnéjuk kezdete.

Sixx márciusban a VH1 Radio Networknél dolgozó Dave Basnerrel beszélgetett az új számukról. „Erősen azt a benyomást kelti, mintha az első nagylemezünkről származna [1981: ’Too Fast For Love’], de ez szándékos. Az utóbbi években nagyon egyszerű riffeket írtam, mert arra koncentráltam, hogy Vince-nek [Neil, énekes] könnyű dolga legyen. Mikor eljutottunk a tervezettel a stúdióig, és Tommy és Mick [Mars, gitáros] is beszálltak a munkába, csak akkor kapott igazán életre a dal.”