Bejelentkezés

x
Search & Filters

Orbán Viktor fikázása miatt tiltották le a HétköznaPI CSAlódások koncertjét

Nem léphet fel Kiskunhalason a HétköznaPI CSAlódások. Pár hónapon belül ez már a második eset, hogy amikor egy rendszerellenesnek vagy vulgárisnak minősíthető zenekar nem tetszik a hatalomnak, toporzékol picit.

A HétköznaPI CSAlódások nevű punkzenekar nem léphet fel Kiskunhalason, írta a Warum blog, mert a koncert helyszínéül szolgáló Freedom Music Pub tulajdonosát egy jó szándékú ismerőse figyelmeztette, hogy baja lesz, ha megtartják a bulit. Az ilyen figyelmeztetések és a betiltás réme egy punkzenekar esetében természetesnek vehető, de az már korántsem, hogy a figyelmeztetés állítólag a polgármesteri hivatalból érkezett, hiszen 2013-at írunk, nem 1971-et.

A zenekar Facebook-oldalán közzétettek szerint a Kádár-korszakra kísértetiesen emlékeztető fenyegetés a zenekar jelenlegi, KapdbeViktour! névre hallgató turnéja miatt hangzott el. Az már tényleg a sors fintora, hogy a koncertet pont egy „Szabadság" nevű szórakozóhelyen rendezték volna. Igyekeztünk elérni a polgármesteri hivatalt és a Freedom Music Pubot is, egyelőre sikertelenül.

A punk zenekarnak nem ez az első ilyen esete, a kilencvenes években Csurka Istvánnal is összeakasztották a macskabajuszt, mondjuk, vele nem volt nehéz. A kiskunhalasi betiltás után a zenekar Facebook-oldalán röhögte ki a döntést, ami beigazolta pár, korábban íródott dalszövegüket, egyet idéztek is:

„Bocsánat, te hülye politikus
Bocsánat, de bekaphatod!
Faszt a szádba és kuss!
Hát persze, egy kicsit durva voltam
Szégyenkezem is ez miatt
Lapulni kéne, mint szar a gazban
Az egyenes beszéd nem divat”

A zenekar kommentje a Fcaebook oldalán:

"Ma délelőtt pedig felhívtak a hivatalból: "Csaba, ha komolyan gondoltad ezt az Orbán ellenes koncertet, akkor jól meg kell kapaszkodnod, mert egyesek ki fognak csinálni!" Akkor még nem értettem miről beszélnek, mert nem tudtam, hogy a PiCsa turné szlogenje: Kapdbe Viktour! Engem a politika már rég nem érdekel, de ez tényleg durva! A legsürgősebben vissza kell mondani ezt a bandát!"

Kiskunhalas sztornó!

  
Címkék: 
HétköznaPI CSAlódások