Bejelentkezés

x
Search & Filters

„A rock örök és elpusztíthatatlan” – Ma 64. éves Schuster Lóri, a P. Mobil vezetője

Ma ünnepli 64. születésnapját Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője. Schuster Lóránt 1949. május 20-án született Budapesten Schuster János és Virágh Katalin gyermekeként.

 

Magyar-angol szakon érettségizett a Corvin Mátyás Gimnáziumban, majd a kecskeméti repülőtéren volt őrkatona, ahonnan hat hónap elteltével leszerelték. Az akkori vezetés tíz éven át nem engedélyezte, hogy együttesének, a Gesarolnak, majd a P. Mobilnak lemeze jelenjen meg. Zenekarvezetőként sajátos felállást valósított meg: nem játszik hangszeren és nem énekel szólót, hanem a színpadon show-manként (konferálás, tapsgép, valamint az általa „vizuális karó” néven emlegetett látványelemek) a közönséget hozza hangulatba. Emellett intézi az együttes ügyeit és a dalszövegek többségét is ő írja.

 

P. Mobil 1982 (Bencsik Sándor, Cserháti István, Kékesi László, Schuster Lóránt, Vikidál Gyula, Mareczky István)1985 óta kulturális szolgáltató cége van. Szerkesztett és vezetett is rádióműsorokat, munkatársaival létrehozta a Magyarock Alapítványt. A MIÉP-nek a párt VI. Országos gyűlésén lett tagja.

1998-ban az önkormányzati választásokon a Fővárosi Közgyűlés képviselőjévé választották, valamint tagja volt a Kulturális Bizottságnak is.

A Magyar Nemzeti Frontot 2003 elején alakította, ez a front a Magyar Nemzeti Szövetség tagja. Schuster Lóránt előbbinek szervezési alelnöke, utóbbinak pedig főtitkára.

Elvált, két lánya van: Lívia és Katinka.  

Tőle származik a legendás mondás: „A rock örök és elpusztíthatatlan”

Boldog születésnapot Lóri!

 


 
Címkék: 
Schuster Lóránt
P. Mobil