Bejelentkezés

x
Search & Filters

ZZ Top - Szeptember 11-én megjelenik az új albumA ZZ Top kilenc éve az első stúdióalbumát adja ki szeptember 11-én ’La Futura’ néven, az American Recordings jóvoltából.  A lemez előveszi a zenekart formáló évek kemény hangzását és elkerülhetetlen, hogy több téren is visszatérjen a gyökerekhez. A Rick Rubin és a zenekar frontembere, Billy F Gibbons által szponzorált ’La Futura’-t betölti a legendás zenekar electric blues és roots hatásai, melyek meghatározták a ZZ Top korábbi munkáit, ám eközben új távlatok felé tekint. Végső soron ez a banda újjászületése, akik hatása a mai napig olyan előadókat inspirál, mint a The Black Keys, Jack White, a Queens Of The Stone Age és még sok mást.

42. éve ez a zenekarnak változatlan felállással. Ez alkalomból Gibbons és a többiek tíz új számmal rukkoltak elő, melyek bemutatják, hogyan újította meg a zenekar a rockzenét, néha szürreálisan, plátói szemmel. „Sokat gondolkoztunk, mi legyen az album célja,” mondta Gibbons. „ Szerettük volna felidézni a régi stílusunkat úgy, hogy közben nem fordítunk hátat a mai technológiának. A múlt és a jelen egybeolvadása a La Futura.

A tény, hogy az album címe spanyol szintén egy régi ZZ Top hagyomán, mely a zenekar legrégebbi lemezeinél kezdődött, úgy mint a Tres Hombres, Fandango!, El Loco és a Deguello. Miután évtizedekig a That Little Ol’ Band From Texas álnéven voltak ismertek, a zenekar 2004-ben bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be Keith Richards ajánlásával, és azóta igen aktívan turnéznak, hazai és nemzetközi viszonylatban is.