Bejelentkezés

x
Search & Filters

Cökxpon Café Theater

Cím: 
1095 Budapest, Soroksári út 8-10. (Boráros tér)

Képek: 

Bemutatkozás: 

A Cökxpôn Ambient Társaság fiatal művészek összefogásával 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a különböző művészeti ágazatokban alkotó és kísérletező közösségi-spirituális művészeket támogassa.

A szervezet célja együttműködésre késztetni minden alkotó-szervezetet, csoportot vagy annak tagjait, akik egy fenntartható, humánus közösség létrehozására, hosszú-távú partneri együttműködésre törekszenek. Feladata közös környezetvédelmi, képzőművészeti, zenei és ezek fúziójából születő kulturális programok létrehozása, a már meglévő eseményekhez való csatlakozás segítése és a programokon résztvevő egymásra reflektálni képes, fiatal, kortárs alkotók és alkotó csoportok támogatása. Olyan projektek létrehozása, ahol a kortárs alkotók, a projektet megvalósító, ill. csatlakozó résztvevők és a projekt közönsége egy közösségként működhet együtt, hogy a társadalom problémáira (életvitel, környezetvédelem, emberi jogok) adott alternatív válaszok minél szélesebb befogadói körben jelen lehessenek.

A szervezet fontos célkitűzése az esélyegyenlőség elvének megteremtése, célja együttműködésre késztetni minden hátrányos helyzetű financiális, nemi, faji, hovatartozásbeli, kulturális esélyegyenlőtlenségi, földrajzi távolsági okok miatt perifériára szorult társadalmi réteget, csoportot vagy annak tagjait, akik egy egészséges, fenntartható, humánus közösség létrehozására, hosszú-távú partneri együttműködésre törekszenek különösen a közép-magyarországi régióban.

Évente több alkalommal is megrendezésre kerül a Cökxpôn Ambient Fesztivál, ami a közösség összművészeti, multimédiás rendezvénye. Eddigi befogadó helyszínei a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Sziget Fesztivál (saját helyszínnel: Cökxpôn Ambient Sátorkert), a Fonó Budai Zeneház, a Bárka Színház a Gödör Kulturális Központ, a Millenáris Park, az Almássy Téri Szabadidő Központ és saját kávézó, klub központja, a Cökxpôn Café Theatre.
A művészeti csoport a Cökxpôn Műhely és Audio Stúdióban próbalehetőséget biztosít, zenei-anyagok elkészítését segíti, zene-, tánc-, életmód tanfolyamok, előadások helyszínét nyújtja.

2003-tól elindult a Cökxpôn Rádió a Tilos Rádióban, célja a magyarországi és nemzetközi kortárs zeneszerzők, alkotóművészek munkásságának átfogó bemutatása és az aktuális programokról való informálás, heti rendszerességgel.

A Cökxpôn Ambient Szerviz a Társaságmegrendelhető, utazó szolgáltatásai, enteriőr és teaház, amely más-más formában járja az országot csatlakozva nagyobb fesztiválokhoz, rendezvényekhez, partykhoz, konferenciákhoz. Eddigi legnagyobb helyszíne a nemzetközi elektronikus zenei Ozora Fesztiválon, 2008-ban készült el, óriás dekoráció és chill shop formájában.

A Társaság 2007 júniusában nyitotta meg az összes projektjét átölelő, európai holisztikus látásmódot képviselő, Kulturális Központjáta Cökxpôn Café Theatre-t. A Központ találkozóhelye a magyar és a nemzetközi kortárs, populáris ill. periférikus művészeti irányzatok alkotóinak és közönségének, egy multikulturális kávézó-teázó kiállítótér, egy színház-koncertterem, egy próbahely-tanfolyamterem és a Társaság irodáját magába foglaló komplexum keretein belül.
 

MySpace icon
Twitter icon
Facebook icon