Bejelentkezés

x
Search & Filters

A 10 legviccesebbnek szavazott metalos paródia

A mostani időszakban különösen jól jön egy kis nevetés és vidámság, ezért az Ultimate-Guitar szerkesztői ezúttal a szerintük legviccesebb tíz metalos paródiát gyűjtötték össze, amelyek között egyaránt találunk zenekarokat, humoristákat és animációs megoldásokat.
 
- Austrian Death Machine: az Austrian Death Machine elmondhatja magáról, hogy a világon egyedüliként alkot a Schwarzenegger-metal stílusban, ugyanis a csapat valamennyi dalának középpontjában a Terminátor megformálója áll. Az ADM eredetileg az As I Lay Dying-ból ismert Tim Lambesis szólóprojektje volt, amelyhez számos barátja csatlakozott a későbbiekben.
 
 
 
- Batmetal: néhány moszkvai animátor egy munka utáni sörözés után úgy döntött, összedobnak egy metalos Batman paródiát a maguk szórakoztatására, a videó azonban olyan jól sikerült és annyira felkapott lett, hogy a rajongók azonnal követelték a folytatást. A csapat jelenleg a negyedik részen dolgozik.
 
 
 
- Tenacious D: Jack Black és Kyle Gass remekül ötvözi a zenét és a humort. Volt már saját filmjük és sorozatuk a YouTube-on, megjelent négy albumuk és nagy sikerrel turnéznak a világ minden részén.
 
 
 
- Steel Panther: a Steel Panther tulajdonképpen az egész 80-as évekbeli glam metal színtér karikatúrája a szexista dalszövegeket és a tagok megjelenését is beleértve, akik egyébként kimondottan tehetséges zenészek és a humor mellett a dalok minőségére is ügyelnek.
 
 
 
- Alestorm - Fucked With An Anchor: a skót kalózmetal banda tevékenysége alapból is elég szórakoztató, a Fucked With An Anchor című dallal pedig végképp sikerült kimaxolniuk a humorfaktort. A vicces szöveghez fülbemászó dallam párosul, amit képtelenség mosolygás nélkül megállni.
 
 
 
- Dethklok: a Dethklok gyakorlatilag azonnal hatalmas népszerűségre tett szert, ami nem is csoda, hiszen az animációs sorozatban egy képzeletbeli metal bandát kísérhetünk figyelemmel, amelynek a zenélés mellett próféciákkal, szektákkal és világuralomra törő ellenségekkel is meggyűlik a bajuk. A sorozat mellett elkészült már három album és egy metalopera, valamint koncertek is rendszeresen vannak.
 
 
 
- Brojob: a deathcore-ról alapvetően nem a humor jut eszünkbe, Andrew Zink azonban alaposan kiforgatta a műfajt és létrehozta a világ első homo deathcore bandáját, a Brojob-ot, amelynek vulgáris dalszövegei rengeteg poént rejtenek.
 
 
 
- Brian Posehn: a híres komikus, Brian Posehn és az Anthrax-ből ismert Scott Ian közösen készítettek paródiát azokról az új bandákról, amelyeknek teljesen egyforma a hangzása és a dalaik felépítése. Természetesen a páros egy saját szerzeményt is elkészített ugyanebben a stílusban, ami még ma is éppolyan vicces, mint 2006-ban.
 
 
 
- J.B.O. - Roots Bloody Roots: a méltatlanul elfeledett német J.B.O. még 1997-ben játszott el azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha Luciano Pavarotti csatlakozna a Sepultura tagjaihoz és együtt adnák elő a Roots Bloody Roots-t. A végeredmény egyszerre lett őrült és zseniális.
 
 
 
- Spinal Tap: természetesen a Spinal Tap sem hiányozhat erről a listáról. Az eredetileg fikciós banda a brit metalzenekarok karikatúrája, amely azonban egy valódi zenekart is takar, akik már kiadtak három albumot és olyan bandákkal léptek fel, mint a Metallica és a Foo Fighters.