Bejelentkezés

x
Search & Filters

12 évesen pénzt csempészett apjának a Red Hot Chili Peppers frontembere2022. június 15-én újra Budapesten játszik majd a Red Hot Chili Peppers, és köztudott, hogy a banda frontembere, Anthony Kiedis gyerekkora meglehetősen izgalmasan és helyenként problémásan alakult. Erről elsősorban apja, Blackie Dammett tehetett, aki sűrűn keveredett kétes ügyekbe, amelyekbe gyakran a fiát is belevonta. Anthony például mindössze 12 éves volt, amikor Blackie azt találta ki, hogy vele csempészi haza a dílerkedésből megkeresett pénzét.
 
 
Kiedis ebben az időszakban az apjánál lakott Los Angelesben, és egy alkalommal elkísérte őt egy "üzleti útra" a Wisconsin állambeli Kenosha-ba. A kiruccanás igazából abból állt, hogy Blackie három napig drogot árult, Anthony pedig ezalatt a szállásukon tévézett. Amikor eljött a hazaút ideje, Dammett-nek ki kellett találnia, hogyan csempéssze haza feltűnés nélkül a kábítószerekkel megkeresett 30 ezer dollárt (9,3 millió forint), és végül úgy döntött, az lesz a legjobb megoldás, ha a fiát használja ehhez.
 
"Apám közölte, hogy nálam kell lennie a pénznek, mert ha egy hozzá hasonló fazont lekapcsolnak ennyi dohánnyal, biztos sittre vágják. Úgyhogy szétvágtunk egy övet, eldugtuk benne a 30 ezer dollárt és felragasztottuk a mellkasomra."