Bejelentkezés

x
Search & Filters

A 12 legfurcsább zenekar



"Fiatalság, bolondság." - tartja a mondás és igaz ez a zenére is. Talán köztetek is akadnak olyanok, akik eljátszottak a gondolattal, hogy alapítanak egy olyan bandát, amely vagy a külsőséges, vagy éppen a zenéje miatt vicces, furcsa, vagy egész egyszerűen bizarr. Az Ultimate-Guitar most 12 olyan csapatot szedett össze, akik valóban létre is hozták az eltervezett őrületet, a végeredmény pedig tényleg igazán egyedi lett.
 
Mac Sabbath: A név önmagáért beszél: egy McDonald's imádó Black Sabbath tribute bandáról van szó, amelynek tagjai Ronald Osbourne, Slayer MacCheese, Grimalice és Catbulgar. Ha pedig ez nem lenne elég fura, a videóban azt is láthatjátok 2:44-től, ahogy Ronald az alsónadrágjával babrál.
 
 
 
The Residents: A The Residents talán a legrégebbi maszkos zenekar és nagyon jól is csinálják a titkolózást: az emberek a 60-as évek vége óta találgatják, hogy pontosan kik is rejtőzhetnek a nagy szemgolyókkal rendelkező álarcok mögött. Néhány tagot ugyan sikerült beazonosítani, de a csapatot így is sok rejtély övezi.
 
 
 
Compressorhead: A zenekarnak hat tagja van, de nem emberek, hanem újrahasznosított anyagból készült, MIDI vezérlésű robotok, akiket arra programoztak be, hogy hangszereken játsszanak. Repertoárjukban népszerű rock 'n' roll és metal dalok feldolgozásai szerepelnek, a Motörhead-et különösen szeretik.
 
 
 
Clown Core: Ha szeretnétek látni két bohócot, akik közül a dobos grindcore-t, a basszusgitáros pedig smooth jazzt játszi egy mobil wc-ben, ne keressetek tovább: a Clown Core pontosan ezt csinálja, aminek annyi pozitívuma mindenképpen van, hogy kis helyen is elférnek.
 
 
 
Winny Puhh: Az észt zenekar 1993 óta nyomja punkos és metalos elemekkel teletűzdelt őrült muzsikáját, amelyhez természetesen furcsa jelmezek és előadásmód is párosul. 2013-ban kis híján ők képviselték hazájukat az Eurovíziós Dalfesztiválon.
 
 
 
The GOAT and Your MOM: Róluk nem is lehet mit mondani, de a videóikból minden kiderül.
 
 
 
Captain Beefheart and his Magic Band: Captain Beefheart, avagy polgári nevén Don Glen Vliet tehetséges énekes és multihangszeres volt, aki nem aprózta el a dolgokat: bluesos, rockos, free jazzes és avantgarde-os elemeket ötvözött a zenéjében.
 
 
 
XavlegbmaofffassssitimiwoamndutroabcwapwaeiippohfffX: Vannak hosszú nevű zenekarok, de ők talán mindenkin túltesznek. A csapat teljes neve Acidic Vaginal Liquid Explosion Generated By Mass Amounts Of Filthy Fecal Fisting And Sadistic Septic Syphilic Sodomy Inside The Infected Maggot Infested Womb Of A Molested Nun Dying Under The Roof Of A Burning Church While A Priest Watches And Ejaculates In Immense Perverse Pleasure Over His First Fresh Fetus, ez "rövidült" XavlegbmaofffassssitimiwoamndutroabcwapwaeiippohfffX-re, a csapat tagjai pedig Disciple Sperm Splatter, Captain Cocok Corrosion és Lord Necrotic Gore Bong.
 
 
 
Torsofuck: A Torsofuck is a gore vonalon mozog és bár a zenekar kisebb-nagyobb szünetekkel a 90-es évek közepe óta aktív, eddig csak egy albumuk jelent meg, a legendás 2004-es Erotic Diarrhea Fantasy, amelynek dalai olyan kellemes témákról szólnak, mint az ürülékfétis, a kibelezés és az állatok iránti nemi vonzalom.
 
 
 
Mr. Bungle: A Mr. Bungle ugyan nem olyan elvetemült, mint a lista egyes szereplői, de köztudott, hogy amiben Mike Patton benne van, az csak bizarr lehet, és ez erre a csapatra is igaz, de a Mr. Bungle mégis meghatározó zenekarrá tudott válni.
 
 
 
Shat: Képzeljünk el nagyjából olyan jelmezeket, amilyeneket a GWAR tagjai használnak, csak tele dildókkal. Jeff Wood ugyanis pontosan így néz ki, dalai pedig kizárólag a szexről szólnak. Wood azt terjeszti magáról, hogy egyszer fejbe lőtték és a seb hatására azóta csak a szexre tud gondolni, ami lehet, hogy tényleg igaz is.
 
 
 
Anal Cunt: Az Anal Cunt az egyik legbizarrabb zenekar volt, amely számos kiadvánnyal jelenetkezett karrierje során, a csapat vezetője, Seth Putnam pedig mindig igyekezett újabb és újabb módon sokkolni a hallgatóságot és az is köztudott róla, hogy olyan kritikusoknak is elküldte a lemezeit, akikről tudta, hogy nem szeretik. A csapat első dalai csak pár másodpercesek voltak, de a későbbiekben nagyon belehúztak: egyes nótáik hossza a két percet is meghaladta. Karrierjük során feldolgozták a Bee Gees Stayin' Alive című slágerét is.