Bejelentkezés

x
Search & Filters

213 - Hungarian Slayer Tribute Band születésnap május 10-én, a Zúzda Rock KertbenA Kerry King és a tavaly örök álomba szenderült Jeff Hanneman által életre hívott thrash legenda, a műfaj négy legjobb előadója közé sorolt kaliforniai banda. A sok esetben botrányt keltő zenekar egyik legsikeresebb albuma is az adott körökben nagy felháborodást keltő Christ Illsusion. A későbbi death és black metalra egyik legnagyobb hatást pedig 1985-ös nagylemezével gyakorolta. A stílus rajongói körében nem is kell tovább ecsetelni, mely zenekarról van szó: bizony, a Slayer! Hazai berkekben az anyazenekar munkásságát immáron ötödik éve ápoló 213-Hungarian Slayer Tribute band is hamar ismertté vált, a jó választáson túl köszönhetően rendszeres minőségi produkciójuknak. Fennállásuk fél évtizede összejövetelért kiált, hol a meglepetésektől eltekintve ezúttal a rajongótábor által megszavazott dalokból álló repertoárral! Az ünnepléshez két csapat is hozzájárul szereplésével: a skandináv metálkultúra világhírű és megkerülhetetlen védjegye, Alexi Laiho és Jaska Raatkainen zenekara, azaz a Children of Bodom hazai helytartói készülnek a tőlük megszokott ütős összeállítással, avagy a Bastards of Bodom is színpadra lép – várhatóan újdonságot is becsempészve műsorukba. Míg másik irányból a német metal úttörőinek egyike, a Helloween magyar képviselete, a Hellowinners hozza el a 80’-90’-es évek életérzését, hangzásvilágát egy jó adag power metal dalcsokorral.

213 – Hungarian Slayer Tribute Band

A 2009-ben alakult csapat hazánk egyik igazán figyelemre méltó, hiteles tribute zenekara. Bár sokan kételkednek a tribute bandák minőségében, a négy fős legénység rácáfol az előítéletekre, megannyi koncerten bizonyították már létjogosultságukat. S mivel nem nyílik gyakran lehetőség élőben látni s hallani a Tom Araya, Kerry King, Jeff Hannemann, Dave Lombardo alkotta csapatot, hűen tolmácsolják dalaikat hazai helytartóik. Röviden összegezve:  A mennyektől délre, hol a pokol vár, a halál angyalának halk sikolyát hallani az áldozat oltárán….

 

http://www.facebook.com/pages/213-Hungarian-Slayer-Tribute-Band/162537683782829

 


Bastards of Bodom

Alexi Laiho és Jaska Raatkainen zenekara a skandináv metálkultúra világhírű és megkerülhetetlen védjegye, hazájának legsikeresebb alakulata, és minden idők legenergikusabb metál bandája. A Helsinkihez közeli Espooból elszabadult együttes a kilencvenes évek közepe óta szinte megállás nélkül ontja magából a remek extrém metál albumokat. Hazai helytartóik alapja 2007-ben pattant ki ’Viking’ fejéből, s állt össze idővel a csapat, mely azóta is koptatja lehetőségei szerint a színpadokat, elhozva sokak kedvencének leghúzósabb dalait. Azoknak, akik az anyazenekar koncertjére el nem jutottak, vagy még többet hallanák élőben a nótákat, melyek oly sűrűn és bárhova nem jutnak el, legfeljebb felvételen.

 

https://www.facebook.com/hungarianhatecrew

 


Hellowinners

A Helloween Tribute bandát Besztercei Miklós, alias "Mike" (Profil: szólógitár/vokál) (Ex Aiming High (Accept Cover Band ) Alapította 2013 áprilisában. Nem sokkal később csatlakozott hozzá a második gitáros, Fidel Kristóf, alias "Krisi" személyében. Meghallgatáson, illetve előre egyeztetett dalok összegitározásánál és a további próbák tekintetében kiderült, hogy közösek az elképzelések, mind emberileg, mind szakmailag együtt lehet vele dolgozni. Ugye ismeretes, hogy a Heavy/Power stílusban ott van erőteljesen a két lábgépes odapirítás, és ez alap. Erre érkezett Bistyák László. Hamar pótolni kellett Forgács Robi helyét a zenekar basszusgitáros frontján. Vrana Zoltán, alias "Zeal" bizonyította, hogy alkalmas e feladat betöltésére, jó csapatjátékos, rekord tempóval képes felzárkózni a bandához, a dalok gyors betanulásának értelmében is. Az énekes/frontember keresés kérdése tisztességesen ott lebegett a háttérben. Mint a többi tagnál, voltak itt is meghallgatások, próbálkozások, de még közelében sem volt egyik sem azoknak a kritériumoknak, amiket támasztottak az énekes-jelöltekkel szemben. "Mike" zenész kapcsolatain keresztül szerzett információk alapján sikerült felvenni a kontaktot Vajcs Péter, alias Skull N Snake-el, kit elhívtak zenekari meghallgatásra, megbeszélt négy dallal ment el próbára, előadása nagyon hatásos, és meggyőző volt. Íme teljes a Tribute Band!

 


https://www.facebook.com/pages/HellowinnerS-Helloween-Tribute-Band-From-Budapest/750399301646209

Május 10. (szombat) - 213-Hungarian Slayer Tribute Band születésnap

Fellépők: 213-Hungarian Slayer Tribute band, Bastards of Bodom (Children of Bodom tribute), Hellowinners (Helloween tribute)

Belépő: 990 Ft (éjféltől ingyenes)

Kezdés: 20.00

https://www.facebook.com/events/301430726676080/

http://www.zuzdarockkert.hu
http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert

 


 

Címkék: 
213-Hungarian Slayer Tribute band
Bastards of Bodom