Bejelentkezés

x
Search & Filters

27 éve játszott először Jason Newsted-el a Metallica

Karrierjük kritikus ponthoz érkezett. A Metallica nem várhatott sokáig, hogy találjon egy embert a tragikusan elhunyt basszusgitáros, Cliff Burton helyére.

1986. november 8-án, 10 héttel Burton balesete után adta első koncertjét az immáron Jason Newsted-el felálló Metallica, a kaliforniai Country Club Reseda-ban.

„Komoly volt és minden dal feltüzelte. Hatalmas energiával és kitartással dolgozott.  Olyan típusú ember volt, akinek azt mondtad, „OK Jason, jöhetsz a Metallica koncertre egy feltétellel. Feküdj ki az úttestre és várd meg, míg átmegyünk rajtad egy kamionnal.” Arra akarok célozni, hogy megcsinálta volna!” – mondta az MTV-nek Lars Ulrich

„Nagyon sok bánat és kétségbeesés ért minket Cliff halálakor. ” folytatja James Hetfield. „Már az elején nagyon haboztunk, hogy beavassuk-e minden dologba, vagy egyszerűen csak az új fiúként kezeljük. Aztán azt gondoltam, nem csináljuk ezt. Talán szigorítani akartuk, hogy olyan kemény legyen, mint mi. Brutálisan viselkedtünk vele, és sosem hagytuk abba. Aztán 2001 januárjában kilépett a bandából személyes okokra, valamint a személyét érő sérelmekre hivatkozva.

 

Metallica - One

 


 
Címkék: 
Jason Newsted
metallica