Bejelentkezés

x
Search & Filters

28 külföldi előadó, akik a karantén alatt nagy örömünkre új dalokon dolgoznak



A karantén szopás – ezt már ti is tudjátok, mi is tudjuk és minden kétséget kizáróan a zenekarok is tudják. De még ezek a nehéz idők is eltölthetnek minket várakozással, ugyanis sok rock és metal zenész kihasználja a bezártságot és új zenéken dolgozik.
 
Az élőzene – legalább is ahogy egykoron ismertük – jövője megjósolhatatlan, az új zenei anyagokra is várnunk kell még egy ideig. De jelenleg is sok felvétel van talonba helyezve, úgyhogy nincs minden veszve. Általános jó hírekkel ugyanakkor továbbra sem tudunk szolgálni, de együtt dobban a szív, mikor valaki bejelenti, hogy új anyagon dolgozik a karanténban. Most 28 ilyen előadót mutatunk nektek.
 
At The Gates: Május közepén Adrian Erlandsson gitáros jelentette be egy videóban, hogy jelenleg is nyolc daluk van demó fázisban.
 
Black Label Society: Zakk Wylde még márciusban állította azt, hogy az áprilist dalszerzéssel tölti, májusban és júniusban pedig megkezdik a felvételeket.
 
 
Blink-182: „Konkrétan tegnap is felvételeket készítettem” – mondta Mark Hoppus egy május 13-i Twitch streamben.
 
Bring Me The Horizon: A zenekar már a stúdióban van, a karanténban dalokat írtak, hamarosan jön a ’BMTH8’.
 
Corey Taylor: Az énekes számára ez a legjobb alkalom, hogy a rengeteg ötletét szólóanyagba gyúrja, mert állítása szerint azok „egyik zenekarához sem passzolnak (Slipknot, Stone Sour) igazán”.
 
Def Leppard: „Mindig van valami újdonság a zsebünkben” – mondta Vivian Campbell gitáros egy rádióinterjúban, még a világjárvány előtt.
 
Evanescence: Ők is elkezdtek dolgozni már a koronavírus előtt az új anyagon, a munka nem állt le, még ha stúdióba nem is tudtak vonulni.
 
Exodus: Steve ‘Zetro’ Souza a YouTube csatornáján mondta el április végén, hogy már bő egy hónapja a következő albummal foglalkoznak.
 
Exodus
 
Fates Warning: „Hivatalos, a Fates Warning 13. nagylemezének dalszövegei kész vannak. 13 dal 12 nap alatt” – írta Ray Alder az Instagramon.
 
Godsmack: Mivel turnézni nem tudnak, dalokat írnak.
 
Halestorm: Lzzy Hale is dalokat ír, megpróbálja előnyére fordítani az elszigeteltséget, és reméli, ha ez az egész véget ér, stúdióba vonulhatnak.
 
Helloween: Vannak biztató jelek: 
 
 
Joe Satriani: A gitárvirtuóz két albumot is fejébe vett, egy instrumentálist és egy énekközpontút, de mindkettő a zenekarától függ.
 
Kiko Loureiro: „Végre az új szólóanyagom befejezéséhez közeledem, és már alig várom, hogy mindnyájatokat beavassalak.” A Megadeth gitárosa még tavaly elkezdett az albumon dolgozni, most több ideje jutott rá.
 
Man on Man: A Faith No More billentyűse, Roddy Bottum a járvány alatt alapította Man on Man nevű projektjét párjával, Joey Holmannal.
 
Megadeth: David Ellefson basszer úgy nyilatkozott május közepén, hogy új dalokon dolgozik, már csak a felvételek vannak hátra.
 
Metallica (talán): Lars Ulrich szerint is jó alkalmat biztosít a dalszerzéshez az otthon ülés. Kirk Hammett egy március 20-i Instagram posztájban közölte a rajongókkal, hogy új riffeken dolgozik, de már tavaly nyáron is tett rá utalást, hogy rengeteg jó ötletet halmozott fel a Metallica új albumához.
 
 
Ministry: „További utasításig… a stúdióba vonultunk karanténba, készülnek a felvételek.” Azóta már meg is jelent egy új dal ’Alert Level (Quarantine Mix)’ címmel.
 
Motionless in White: Mindenki dolgozik valamin, otthon, elszeparálva.
 
Motor Sister: A pandémia előtt kezdték el a felvételeket, friss információk szerint a munkálatok már befejeződtek.
 
Nine Inch Nails: Trent Reznor már megajándékozott minket új zenével az idén, de egy tweet alapján kijelenthetjük, hogy most is belemélyült a dalszerzésbe.
 
Trent Reznor
 
Parkway Drive: Winston McCall mondta egy interjúban, hogy elkezdtek dalokat írni, de ez náluk mindig lassú folyamat.
 
Pop Evil: A koronavírus kihívást jelentett az album rögzítésében, de a zenekar megoldotta, alig várják, hogy megjelenjen az anyag.
 
Power Trip: Március elején került fel az Instagramra egy kép a stúdióból.
 
Serj Tankian: Eredetileg a System Of A Down számára írta a dalokat, de mivel nem találkozhattak személyesen, egy szólóalbumot készített belőlük.
 
Serj Tankian
 
Sleeping With Sirens: Áprilisban jelent megy egy videó ’Sirens 2020’ címmel és új zenével.
 
Tool (mindig talán): Danny Carey állítja, hogy már csak azt várják, mikor vonulhatnak stúdióba. Persze a „talán” szót kiemelte a legendásan lassú munkatempóban dolgozó zenekar dobosa.
 
Trauma: Már a közelgő lemez címe is megvan, csak stúdióba kell vonulniuk, hogy „felvett dalok kollekciójára hasonlító” dologgal állhassanak elő. A Trauma egyébként a Metallica fiatalon elhunyt basszusgitáros, Cliff Burton egykori zenekara volt.
 
Természetesen, a magyar zenészek közül is sokan kihasználják az egyedül töltött időt, reméljük ők is hamarosan előrukkolnak egy új anyaggal.
 
Somogyvári Ákos