Bejelentkezés

x
Search & Filters

35 éve rúgták ki Ozzyt a Black Sabbathból1979 április 27.-én a Black Sabbath tagjai úgy döntöttek, hogy kiadják énekesük, Ozzy Osbourne útját, megelégelvén őt, és kontrollálhatatlan viselkedését.

Tony Iommi gitáros „Iron Man” című könyvében próbálta védeni magát. „Ozzy azt hiszi, hogy én rúgtam ki őt, pedig csak a zenekar nevében beszéltem, és próbáltam egyenesbe hozni a dolgokat. Valakinek lépnie kellett, valakinek csinálnia kellett valamit, különben még most is ott tartanánk, ahol akkor. Szóval ez volt az. Együtt voltunk több, mint egy évtizedig, de az volt az a pont, amitől kezdve már nem voltunk képesek kapcsolatban maradni egymással.”

Bármennyire is megdöbbentő volt a eset, többé-kevésbé mindenkinek hasznára vált, rövid távon legalábbis biztosan. A Sabbathhoz csatlakozott az a Ronnie James Dio, akivel aztán elkészítették minden idők egyik legelismertebb lemezét, a „Heaven and Hell”-t. Osbourne összeállt Randy Rhoads gitárossal, és egy hihetetlenül sikeres szólókarrierbe kezdett.

A későbbi évek sorozatos gyors tagcseréi után a Black Sabbath egy viszonylag gyenge kereskedelmi pozícióba került. 1997-ben újra összeálltak Ozzyval, tavaly pedig az eredeti tagság – Bill Ward kivételével – egy új lemezt vett fel, és adott ki, „13” címmel.

 


 
Címkék: 
Ozzy
black sabbath