Bejelentkezés

x
Search & Filters

4 éve hunyt el Chester Bennington, a Linkin Park frontembereMa, július 20-án van a Linkin Park frontembere, Chester Bennington halálának negyedik évfordulója, a rajongók azonban továbbra is szívükben őrzik az énekest és dalait. Bennington gyermekkorától kezdve komoly problémákkal küzdött, és végül ezek vezettek az öngyilkosságához is. Chester mindig őszintén beszélt a nehézségeiről, többek közt az alkoholfüggőségéről, amelyről barátjának és korábbi zenésztársának, Ryan Shuck-nak is beszámolt.
 
Az énekes gyerekkorát alapjaiban határozta meg érzelmileg labilis édesapja és a szülei válása. Chester már egészen fiatalon az alkoholba és a drogokba menekült a problémái elől, és bár egy időre legyőzte a függőségeit, első feleségétől való válása után ismét a régi káros szenvedélyei rabja lett. Az évek során voltak jobb és rosszabb periódusai, jó barátja, Chris Cornell halála azonban nagyon megviselte őt és minden bizonnyal nagy mértékben közrejátszott abban, hogy mindössze két hónappal később ő is véget vetett az életének.
 
 
Ryan Shuck a Dead By Sunrise-ban játszott együtt Bennington-nal és egyébként is jó barátok voltak. Shuck maga is alkoholproblémákkal küzdött, Chester pedig őszintén beszélt neki a saját tapasztalatairól és azt is elmondta, hogy volt olyan időszaka, amikor óráról órára kellett megküzdeni a függőségével, ugyanakkor nem sokkal a halála előtt arról számolt be neki, hogy már fél éve teljesen józan életet él, amiből úgy tűnt, hogy jól alakulnak a dolgai.
 
Az énekes Will Lavin-nek adta az egyik utolsó interjúját, amelyben szokás szerint őszintén beszélt a problémáiról és a szavai a történtek fényében különösen szívszorítóan csengenek: "eljutottam arra a pontra, ahol választanom kellett, hogy feladom és meghalok vagy harcolok azért, amire vágyom. Én az utóbbit választottam. Úgy döntöttem, küzdök a fontos kapcsolataimért, a szeretteimért, azért, hogy élvezhessem a munkámat, az apaság öröméért, a barátaimért és azért, hogy egyáltalán felkelhessek reggel."
 
A szomorú évforduló apropóján a vezető magyar Linkin Park tribute zenekar, a Piknik Park egy különleges koncerttel emlékezik meg Chester Bennington-ról és munkásságáról a Barba Negra szabadtéri színpadán. A kapunyitás 18:00-kor lesz, maga a koncert pedig 20:30-kor kezdődik. További részletek a Facebook-eseménynél találhatók.