Bejelentkezés

x
Search & Filters

43 éve játszotta utolsó koncertjét a The Doors-ban Jim Morrison



A The Doors frontembere, Jim Morrison már elég meredeken tartott lefelé azon a bizonyos lejtőn, mire az utolsó koncertjét adta a zenekarral. Az alkohol rabságába jutott énekes feje felett már számtalan jogi probléma lógott. 1970. december 12-én adta utolsó koncertjét a New Orleans-ban található Warehouse-ban.

Alkoholproblémái miatt Morrison egyre kiszámíthatatlanabb lett, többször letartóztatták, az 1967-es New Haven-ben tartott koncerten például a színpadról vitték el a rendőrök.

A csapat utolsó koncertjének felénél, Morrison kezdte elfelejteni a dalszövegeket. Ennek kompenzálására egy hosszú és bonyolult viccbe kezdett, ami elég laposra sikerült. Jelentések szerint, inkább a mikrofonállvány tartotta az énekest, mint fordítva, és ekkor a The Doors belekezdett a ’Light My Fire’ című slágerbe. A szólók közben az énekes leült a dobemelvényre, azonban amikor felkelt, hogy elénekelje az utolsó versszakot, megbotlott és elesett. Amikor feltápászkodott felkapta a mikrofon állványt, és darabokra törte, majd bedobta a közönséghez a mikrofont és elhagyta a színpadot. A The Doors többi tagja ezt követően megbeszélte, hogy ez a koncert volt Morrison utolsó előadása.

Az ’L.A. Woman’ felvételein még részt vett az énekes, de a rögzítések után Párizsba utazott. 1971. július 3-án holtan találták meg a francia fővárosban, egy hotel fürdőszobájában.

 

The Doors - L. A. Woman

 

 


 

Címkék: 
The Doors
Jim Morrison