Bejelentkezés

x
Search & Filters

46 éves korában elhunyt Dolores O'Riordan, a Cranberries énekesnője



Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője. - olvasható az Index.hu-n
 
A halál körülményeiről egyelőre nem lehet sokat tudni, csak annyit, hogy az énekesnő  Londonban éppen egy lemez felvételén dolgozott, és a hotelben halt meg. A westminsteri rendőrség szerint reggel 9 órakor hívták őket a szállodához. 
 
O’Riordan az ír Cranberries élén lett ismert. Az zenekarba egy újsághirdetés útján került, amit a Hogan testvérpáros adott fel egy helyi lapban. Karrierjük során több mint 40 millió lemezt adtak el. 
 
A zenekar 2003-ban feloszlott, majd 2009-ben újra összeállt. Legutóbb tavaly adtak ki egy akusztikus lemezt, amivel turnéztak is volna, azonban az énekesnő egészségi állapota miatt le kellett mondaniuk a májusi fellépéseket. Az akkori közleményük szerint az énekesnő hátfájásai miatt kellett lemondani a turnét, miután orvosai szerint nem javult az állapota eléggé ahhoz, hogy ki tudjon állni a színpadra. 
 
Az énekesnő idén beszélt először a bipoláris depresszióval való küzdelméről, amiről a 2014-es botrány kapcsán nyilatkozott. Akkor nem sokkal válása után New Yorkból tartott Írország felé, amikor összetaposta egy légiutaskísérő lábát, majd amikor leszálltak, megfejelt egy rendőrt is. Az ügy 6000 eurós (nagyjából 1,8 millió forint) bírság megfizetésével végződött, és az énekesnő később azt vallotta, hogy nem emlékezett a támadásra.