Bejelentkezés

x
Search & Filters

500-an is fantasztikus hangulatot teremtettek az Alvin és a Mókusok Barba Negrás koncertjén



Alvin és a Mókusok, Helo Zep! – 2020. 07. 25., Barba Negra Track
 
Idén semmi sem megy egyszerűen, és még az is erősen bizonytalan, hogy mit hoz majd a jövő, de szerencsére azért vannak jó hírek is, például az, hogy az Alvin és a Mókusok eredetileg március végére tervezett Barba Negra Track-es koncertje július 25-én megvalósulhatott, és bár ezúttal kevesebben lehettünk a szokottnál és a zenekarnak is a kisebb színpadra kellett költöznie, 2020-ban már az ilyesminek is örülni kell.
 
Vendégként a Helo Zep! melegítette be a közönséget, kicsit talán szó szerint is, mivel a korábbi napokhoz képest hűvősebbre és főleg esősebbre fordult az idő szombatra, így mindenkire ráfért egy kis ugrálás és tombolás, hogy véletlenül se fázzon meg. A fiúk áprilisban adták ki Mutass valami ujjat című új albumukat, nemrég pedig egy szöveges videót is elkészítettek a lemez egyik dalához, a Trash-hez, amely miatt egyébként az aktuális turnéjukat Trash Hullámnak nevezték el, és bizonyára mindannyian kiegyeznénk vele, ha valóban ez lenne az a bizonyos második hullám, amelyről egyre többet hallunk mostanában. A zenekar főleg az új dalok közül válogatott erre az estére, de azért néhány korábbi nóta is előkerült, élőben pedig még a felvételeknél is jobban kijön a bandában rejlő punkos lendület, így senki sem panaszkodhatott arra, hogy nem sikerült kellőképpen felpörögnie.
 
 
Alvinéknál komoly változást hozott az elmúlt időszak: a banda dobosa, Gergő úgy döntött, elhagyja a zenekart, hogy több időt tölthessen a családjával, utódja pedig éppen a Track-es koncerten debütált, de mint kiderült, már korábbról is ismerős lehetett a közönségnek ugyanis Kaló Dénesről van szó, aki a Szükségállapottal többször is játszott Alvinék előtt. Könnyen lehet, hogy az összeszokottság is a régi ismeretségnek köszönhető, mert az összhang már az első percben megvolt.
 
 
A bandának ez volt a második bulija a karanténidőszak óta, amely alatt egyébként elkészítettek egy Végig csinálom veled című kétrészes koncertfilmet és online tartották a kapcsolatot a közönséggel, de ez persze nem az igazi, főleg egy olyan aktívan koncertező zenekar esetében, mint az Alvin és a Mókusok, így a szokottnál is jobban várta mindenki a találkozást, ami a jelenlegi korlátozások miatt 500 rajongó részvételével valósulhatott meg, így lényegében egyfajta szabadtéri klubkoncert kerekedett az estéből, aminek megvan az az előnye, hogy valóban testközelben lehet egymással a banda és a közönség, ami Viki részénél különösen is megmutatkozott, amikor a basszusgitáros lement a színpadról az első sorokba.
 
 
A jelenlegli helyzethez igazodva a focimeccsek hangulatát is megidézte a zenekar pár perc – és találóan a Kurva élet című sláger – erejéig Alvin FC-vé avanzsált, és focilabdákat dobált be a színpadról a rajongóknak, ami akár jó kiskapu is lehet a továbbiakban, ha ez kell majd ahhoz, hogy többen lehessenek a zenés rendezvényeken. Akárhogy is, mindenképpen pozitívum, hogy Alvinék – és a Facebook-posztok alapján számos más banda is – kellő humorral tudnak hozzáállni az egyébként nagyon is komoly és egyre nehezebb szituációhoz, ami remélhetőleg végül a lehető legjobban alakul majd.
 
 
Persze a zenekar a szórakoztatás mellett éppen a komoly szövegeiről ismert, amelyek a mostani körülmények között még jobban betalálnak és még erőteljesebbnek hangzanak, gondoljunk csak például Az ember maradjon ember soraira, az ilyen daloknak köszönhetően pedig nemcsak egy jó bulival gazdagodhattunk, amire különösen nagy szükség van manapság, hanem némi szellemi táplálékot is magunkkal vihettünk.
 
A márciusi Barba Negra Track-es fellépés megtervezésekor bizonyára nem ilyen koncertre számított az Alvin és a Mókusok, de végül két kényszerű halasztás és az időközben kialakult létszámkorlátozás ellenére kihozták a maximumot ebből az estéből, és a közönség előtt is le a kalappal, mert 500-an is fantasztikus hangulatot teremtettek a küzdőtéren. Ennek ellenére azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy abban bízunk, hogy a következő Alvin-bulin – avagy Alvin FC-meccsen – már tízszer ennyien is lehetünk majd.
 
 
További képekért klikk ide
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Barba Negra