Bejelentkezés

x
Search & Filters

7 alkalom, amikor a Pantera megmutatta, hogy ők a groove metal királyai

Kereken húsz éve, 2000. március 21-én jelent meg a Pantera utolsó albuma, a Reinventing The Steel, az Ultimate-Guitar pedig ennek apropóján hét olyan momentumot gyűjtött össze, amellyel a zenekar bebizonyította, hogy ők a groove metal királyai.
 
- Cowboys From Hell: sokan úgy hiszik, a Cowboys From Hell volt a Pantera első albuma, ez azonban tévedés, a bandának ugyanis már négy albuma is megjelent korábban, igaz, ezek még glam metalos anyagok voltak. A Cowboys From Hell tehát hatalmas váltásnak számított, de mint utóbb kiderült, a lemez nemcsak a négy zenész életét változtatta meg, hanem beindította az egész groove metal stílust.
 
 
 
- Cemetery Gates: a Cemetery Gates volt az első olyan dal, amelyben igazán megmutatkozott minden, ami a banda védjegyévé vált, beleértve Dimebag ötletes, egyedi szólóit és Phil Anselmo lenyűgöző énektémáit. Nem csoda, hogy a nóta a mai napig különleges helyet foglal el a rajongók szívében.
 
 
 
- fellépés a szovjet Monsters Of Rock-on: nem sokkal a Cowboys From Hell megjelenése után a Pantera meghívást kapott minden idők egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényére, a szovjet Monsters Of Rock-ra, ahol a Metallica, az AC/DC és a The Black Crowes is színpadra lépett. Az ingyenes bulin több mint félmillióan tomboltak a Pantera dalaira, amelyhez hasonló élményben azóta sem sok zenekarnak lehetett része.
 
 
 
- Vulgar Display Of Power: ha nincs a Vulgar Display Of Power, valószínűleg nem lenne a Slipknot, a Lamb Of God, a Chimaira és egy sor nu metal csapat sem. Gyakorlatilag nincs olyan top tízes lista, amelyen ne szerepelne a lemez, ami nem is csoda, hiszen olyan örök klasszikusok találhatók rajta, mint a Walk, a Mouth For War és a New Level.
 

 
 
- Far Beyond Driven: a Vulgar sikere után egy újabb hasonlóan ütős albumot vártak a bandától, és a Far Beyond Driven fel is nőtt a feladathoz. A lemez dalaiban olyan témák jelentek meg, amelyek akkoriban foglalkoztatták a zenekart, mint például Anselmo krónikus hátfájása, a turnézás közben történt balesetek és a tönkrement kapcsolatok. Ez volt az első olyan album, amelyen Darrell Abbott már hivatalosan is Dimebag Darrell néven szerepelt.
 
 
 
- The Great Southern Trendkill: az album megjelenésekor komoly feszültségek voltak a bandában: Phil Anselmo annyira összerúgta a port a többiekkel, hogy külön vette fel a saját részeit Trent Reznor stúdiójában, és talán a konfliktusoknak is betudható, hogy a lemez igazán sötét, súlyos, sőt, helyenként szinte death metalos hangulatú lett, ami miatt sok rajongó nem is kedveli annyira, mint a korábbi albumokat.
 
 
 
- Reinventing The Steel: nem vitás, hogy 2000 a nu metal éve volt: a Korn, a Slipknot és a Limp Bizkit egyre nagyobb és nagyobb rajongótáborra tett szert, a Pantera azonban hű maradt önmagához és egy olyan lemezt készített, amelyre a Judas Priest 'British Steel'-je volt a legnagyobb hatással. Sajnos, mint utóbb kiderült, ez lett a zenekar utolsó albuma és bár az elkövetkező években még volt esély a folytatásra, Dimebag 2004-es halálával szertefoszlottak ezek a remények.