Bejelentkezés

x
Search & Filters

7 meglepő metal dal, ami mégis jól sült el



Az albumok általában logikusan, egy bizonyos ív alapján épülnek fel, de előfordul, hogy egy-egy dal erősen kilóg a sorból és még a legnagyobb rajongóknak is meglepetést okoz. Ez persze sokszor rosszul sül el, néha viszont betalál a hallgatóknál, mint például az alábbi hét esetben, amit az Ultimate-Guitar gyűjtött össze.
 
- Pantera - Suicide Note Pt. I: az ikonikus Vulgar Display of Power és a sötét hangulatú Far Beyond Driven után különösen meglepően hatott a country stílusú, szinte már akusztikus balladának számító Suicide Note Pt. I, amely azonban mégis hamar a rajongók egyik kedvence lett.
 
 
 
- Dillinger Escape Plan - Unretrofied: az Unretrofied ennél jobban talán nem is lóghatna ki a Miss Machine albumról: a 4/4-es lüktetésű, popos refrénű dal szinte egy másik zenekar alkotásának tűnik és akik ezzel ismerték meg a bandát, bizonyára alaposan meglepődtek a többi nótájuk hallatán.
 
 
 
- Korn - Word Up: 2004-re a Korn szinte teljesen széthullott: drogok, személyes ellentétek és kreatív különbségek nehezítették a banda mindennapjait és az sem segített rajtuk, hogy a válogatásalbumuk csúnyán leszerepelt. Két jó dolog azért mégiscsak volt a lemezen: a Pink Floyd 'The Wall'-jának feldolgozása egy tipikusan Korn-os átirat lett, a másik feldolgozás, a Word Up azonban a legkevésbé sem volt megszokott és pont ezért okozott kellemes meglepetést a rajongóknak.
 
 
 
- Rammstein - Los: a Rammstein az egyik legmarkánsabb stílusú metal zenekar, amely azonban időről időre meglepi a rajongóit egy-egy váratlan húzással. A Los kétségkívül ilyennek számított, mivel ez volt a csapat első, teljes egészében akusztikus dala, amely azonnal belopta magát a közönség szívébe.
 
 
 
- Soulfly - Son Song (feat. Sean Lennon): a Primitive album hatodik dala alaposan meglepte a Soulfly-rajongókat: a zenekar szokatlanul dallamos stílusra váltott, sőt, szinte már a Beatles világát idézte, amire csak ráerősített Sean Lennon hangja is.
 
 
 
- Slipknot - Vermilion pt. 2: a Vol. 3: The Subliminal Verses album összességében is meglepetésnek számított, mivel a maszkos banda ezzel a lemezzel tört ki végleg a nu-metal skatulyából és vált bátran kísérletező metal csapattá. A Vermillion pt. 2 még erről a lemezről is kilógott és bár szépsége miatt hamar sokak kedvence lett, élőben sosem csendült fel, mert elég furcsán hatna a többi Slipknot-dal között.
 
 
 
- Metallica - Nothing Else Matters: a Fekete Album alaposan meglepte a Metallica-tábort: a banda eltávolodott az összetett, gyors daloktól és olyan lassabb, rádióbaratább nótákra váltott, mint például az Enter Sandman. A Nothing Else Matters azonban ennél is nagyobb meglepetést okozott, ugyanakkor rengeteg új rajongót is hozott a zenekarnak, a népszerűsége pedig azóta is töretlen: a YouTube-on több mint 700 millió megtekintésnél jár.