Bejelentkezés

x
Search & Filters

9 rockzenekar, amit death metal zenész alapított

A hamisítatlan rock 'n' roll gyakran még az extrém metal színtéren alkotó zenészeket is elcsábítja, amire jó példa a Loudwire mostani listája is, amelyen olyan rockbandákat gyűjtöttek össze, amelyeket death metal muzsikusok alapítottak. A listán főleg svéd neveket találunk, ami nem is annyira meglepő, hiszen az Entombed, a Dismember, a Grave és társaik zenéjében mindig jelen volt a rock, de azért más nemzetek is képviseltetik magukat.
 
- The Hellacopters: az Entombed dobosa, Nick Andersson a The Hellacopters-szel poszt-punkot/garázs rockot játszott 1994 és 2008 között. A banda 2016-ban visszatért, és bár új albumuk nem jelent meg azóta, a mai napig aktívak.
 
 
 
 
- Spiritual Beggars: a Carcass és az Arch Enemy előtt Michael Amott a Carnage nevű svéd death metal zenekarban játszott, de emellett megalapította a Spiritual Beggars-t is, amelynek 2005 óta az Arch Enemy basszusgitárosa, Sharlee D'Angelo is tagja.
 
 
 
 
- Jess and The Ancient Ones: Antti Boman zseniális death metalt játszott a Demilich 1993-as Nespithe című albumán, a Jess and The Ancient Ones-szal viszont sötét hangulatú psych-rockra váltott. A Dimilich főleg Boman jellegzetes hangja miatt vált kiemelkedővé és annak idején még King Diamond előtt is felléphettek.
 
 
 
 
- The Night Flight Orchestra: a Soilwork frontembere, Björn Strid és az Arch Enemy basszusgitárosa, Sharlee D'Angelo közös projektje, a The Night Flight Orchestra dallamos rockot játszik, amelyen az Abba hatása is erősen érezhető, a céljuk pedig nem titkoltan az, hogy a közönség táncra perdüljön a dalaikra.
 
 
 
 
- Ghost: Tobias Forge a Ghost megalapítása előtt a Repugnant nevű death metal bandaj tagja volt, amellyel mindössze egy albumot adott ki 2006-ban Epitome of Darkness címmel, ezen azonban egyértelműen érezhetők voltak azok a horroros elemek, amelyek aztán a Ghost-nál is visszaköszöntek.
 
 
 
 
- Me and That Man: a Behemoth frontembere folkos-bluesos megoldásokkal átszőtt rockot játszik néhány éve életre hívott projektjében, amely nemrég jelentkezett második albumával.
 
 
 
 
- Firebird: a Carcass riffmestere, Bill Steer három évvel a banda feloszlása után, 1999-ben alapította meg a Firebird-öt, amellyel bluesos hard rockot játszott 2011-ig.
 
 
 
 
- Unicorn: az Edge of Sanity és a Bloodbath soraiból ismert Dan Swanö azért vágott bele Unicorn nevű projektjébe, hogy a 70-es évek progresszív rockja előtt tisztelegjen gyönyörű, hangulatos dalokkal.
 
 
 
 
- Opeth (a későbbi években): az Opeth kicsit kilóg a sorból, mivel David Isbeeg alapította a bandát és ő hívta el aztán a Mikael Åkerfeldt-et, aki az évek során többször megfordult a Bloodbath nevű death metal szupergrupban is. Eleinte az Opeth is a death metal színtéren mozgott, 2011 óta azonban sokkal inkább a progresszív rock jellemzi a zenéjüket.