Bejelentkezés

x
Search & Filters

Accept: "nekünk nem kell balladákat írnunk a csajoknak, mint a Bon Jovi-nak"



Az év elején egy Too Mean To Die című új albummal jelentkezett az Accept, amelyen tőlük szokatlanul szerepelt egy szinte balladának is tekinthető dal, a The Best Is Yet To Come. A Headbangers News erről kérdezte a banda gitárosát, Wolf Hoffmann-t, aki nem tagadta, hogy van egy érzelmesebb oldaluk, ugyanakkor úgy érzi, nem tartoznak azon zenekarok közé, amelyeknek muszáj balladákat írniuk.
 
"A dallam már megvolt egy ideje, de fogalmam sem volt, mit kezdhetnék vele. Egy ilyen nótát elég nehéz behúzni az Accept világába, mivel csak akkor működik, ha olyan ének párosul hozzá, ami valóban szívből-lélekből jön. A hallgatók rögtön észreveszik, ha az nem így van és legyintenek, hogy 'miért nem hagyták ezt inkább le az albumról?' Egyébként én nem is nevezném balladának, legalábbis a szó klasszikus értelmében. Inkább csak egy lassabb dalnak mondanám. Eleinte úgy voltunk vele, hogy meglátjuk, mi lesz belőle, és minden attól függ, hogy Mark (Mark Tornillo, az Accept énekese) hozzá tudja-e tenni azt a pluszt, amit kell. Még engem is lenyűgözött, amit alkotott. Egyértelműen érződik, hogy imádja ezt a nótát.
 
Volt már több olyan dalunk is az évek során, amire talán lehetne használni a ballada jelzőt, de nem gondolom, hogy esetünkben ez kényszer lenne. Nekünk nem kell balladákat írnunk a csajoknak, mint mondjuk a Bon Jovi-nak. Amúgy nincs ezzel semmi bajom, és nekik jól is áll, de mi nem ilyenek vagyunk. Csak akkor veszünk fel ilyen dalokat, ha tényleg őszintének és hitelesnek érezzük őket. A The Best Is Yet To Come egyébként is nagyon közel áll a szívemhez, mert sokszor érzem azt, hogy a java még valóban hátra van. Elvégre ki tudja, mi történik a jövő héten? Sőt, az is lehet, hogy éppen holnap lesz minden idők legjobb Accept koncertje. Engem folyamatosan motivál és újabb kihívások elé állít ez a hozzáállás."
 
 
Az Accept 2022. január 30-án mutatja be a Too Mean To Die album dalait a Barba Negrában. A koncert két különleges vendége a Phil Campbell and the Bastard Sons és a Flotsam & Jetsam lesz.