Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Akkor lesz lemezetek, ha vesztek magatoknak a vasboltban!” - 35 Live! Hitrock lemezbemutató koncert



Hogy a rock and rollban eltöltött három és fél évtized sok-e vagy kevés, ezt mindenki maga döntse el. Mindenesetre az 1979-ben zászlót bontott Hitrock zenekar azon túlmenően, hogy továbbra is töretlenül halad a maga választotta úton, jubileumi lemezzel és annak élő bemutatójával ünnepeli a jeles évfordulót.

„Akkor lesz lemezetek, ha vesztek magatoknak a vasboltban!” – a mindenható Popcézár, Dr. Erdős Péter szájából hangzott el az elhíresült (vagy inkább hírhedett) mondat, valamikor a nyolcvanas évek elején.  Becsületére legyen mondva: amit ígért, azt legalább betartotta... Legalábbis, ami az akkori HIT együttes rockformációját illeti. Más kérdés, hogy később mégiscsak napvilágított látott egy HIT zeneanyag, igaz Bodnár Attila énekével és alaposan felpuhított változatban.

Pedig a zenekar repertoárja folyamatosan bővült, a zajos koncertsikerek pedig megkérdőjelezhetetlenné tették a soha el nem készült rock nagylemez létjogosultságát.

Aztán eljött a 2014-es esztendő és az egykori HIT, ma Hitrock zenekar, ismét hallatott magáról. A három alapító: Füchsel „Füxi” Tibor billentyűs, Hammond-orgonista, Pozsonyi „Finki” Tibor dobos és Mr. Basary énekes mellé szegődött Berkes „Charlie” Károly basszusgitáros és a nemrég elhunyt kitűnő Tihanyi „Tánci” Gábor helyett, a csillogó tehetségű, fiatal, Somogyi Remig gitáros. Az ötösfogat, nyári klubjukban a Városligeti Sörsátorban élőben rögzített, 21. Századi hangzásvilággal megszólaló hanganyaga a tíz emblematikus Hitrock sláger mellett két vadonatúj szerzeményt is tartalmaz, amely előrevetíti a zenekar jövőjét.

A Pecsa Café színpadán pedig 2015. január 24-én, szombaton, 19 órai kezdettel sor kerül a 35 Live! című vadonatúj Hitrock koncertalbum élő bemutatójára, ahová minden érdeklődött szeretettel vár az újjáalakult zenekar.

 

 

 


Hegedűs István

Címkék: 
Hitrock
Mr. Basary