Bejelentkezés

x
Search & Filters

Akusztikus a motorok között - Ozone Mama az Ultimate Combat-en (interjú, beszámoló)

Múlt hétvégén rendezték meg az Ultimate Combat elnevezésű eseményt a Lurdy Házban Budapesten, ahol tetoválóművészek, motorépítők és kivarrt lányok mérték össze tudásukat, szépségüket. Az egész napos rendezvény jellegéhez kapcsolódóan rockzenekarokat hívtak meg a szervezők a koncertterembe, hogy szórakoztassák a közönséget.

Kezdésként az Ozone Mama zenekar lépett fel, akik pörgős rock’n rollt játszanak, melyben fellelhetők blues, indie, stoner/doom, grunge és garage rock elemei modernebb hangzással vegyítve. Fonogram-díjasok és idén megnyerték a Hard Rock Rising hazai döntőjét. Erre a koncertre akusztikus műsorukkal érkeztek, otthon hagyták a torzítókat, viszont kiegészültek Tátrai Sándor gitárossal és Lázár Zsigmonddal, aki egy Hammond-orgonával segítette a zenekart.

 

 

A helyszín jellegéből adódóan nem lehetett a stúdióminőséget produkálni, de a zenekar mindent megtett azért, hogy mégis élvezhető zenei élményt nyújtson. Székely Márton világszínvonalon énekel, Gábor András akusztikus gitárral is remek, a dobos, Tiszai Vivien pedig az igazi, vad rockdobolást lecserélte most egy picit halkabb ritmuskíséretre. A basszusgitáros (Szamosközi Zoltán) - aki az év közepén érkezett a bandához - picit nehezebben viselte az ülve zenélést, szemmel láthatóan jobban elemében érzi magát, ha torzítós, hangos rockot játszik a zenekar.

 


Természetesen ezen a koraestén előtérbe kerültek a csendesebb, lassabb dalok, de nagyon ütős volt az együttes legismertebb dalaiból összeállított blokk. A Red Hot Lovin’, az I Really Care és a Creedence Clearwater Revival klasszikusa, a Fortunate Son akusztikus hangzásban is feltüzelte a közönséget.

Az MR2 Akusztik programjának keretében a Magyar Rádió 8-as stúdiójában készült felvételt november 10.-én hallhatjuk az MR2 - Petőfi Rádióban.

Az Ozone Mama a Mocsok 1 Kölykökkel a jövő héten 5 állomásból álló turnéra indul, Budapesten legközelebb november 16.-án a Fészek Művészklubban lesznek láthatóak.

 Ozone Mama interjú


Akusztikus koncert, Fonogram-díj, Hard Rock Rising döntő, koncertturné - zajlik az élet az Ozone Mama háza táján. Különleges, Magyarországon hiánypótló zenéjüknek egyre több rajongója van. Zenéjük pörgős, igazi rock and roll, amely ugyanúgy tiszteli a nagy klasszikusokat, mint ahogy bátran befogadja az új trendeket. Az elmúlt hetekben nagy fába vágták a fejszéjüket, akusztikus felvételt készítettek, a hétvégén pedig ezt bemutatták élőben is az Ultimate Combat rendezvényen a Lurdy Házban. Erről és a további tervekről beszélgettem Gábor Andris gitárossal és Székely Marci énekessel.

Rockbook: Kinek az ötlete volt, hogy akusztikus koncertfelvétel készüljön?

Andris: Az MR2 – Petőfi Rádió keresett meg minket ezzel. Amikor felkértek, hogy vegyünk részt ebben az akusztikus programban, akkor egy pillanatra a szívünkhöz kaptunk. Szeptemberben kezdtünk el foglalkozni az akusztikus próbákkal, így kb. másfél hónapunk volt felkészülni.

Rockbook: Milyen volt a Magyar Rádió stúdiójában profi körülmények között dolgozni?

Andris: Nagyon jó volt és ijesztő elsőre, hiszen még soha nem jártunk a Magyar Rádió 8-as stúdiójában és össze kellett kapnunk magunkat, mert nagyon profi volt minden, de óriási élmény volt és mérföldkőnek tekintjük a zenekar életében.

 


Rockbook: Hogy fogadta a közönség ezt a fajta teljesen más zenei megjelenést?

Marci: Kicsit megilletődöttek voltunk a koncert alatt és ez rájuk is átragadt, mert ilyennek még nem láttak minket, a végére megjött a hangulatbent a stúdióban, családias, barátságos volt az egész. A felvétel november 10.-én lesz hallható az MR2 Akusztik című műsorában.

Rockbook: Megnyertétek a Hard Rock Rising magyarországi fordulóját. Sikerült-e ennek nyomán külföldi fellépéseket szervezni, kaptatok-e felkéréseket?

Andris: Nagyon örültünk, hogy részt vehettünk rajta, megnyertük, jó volt.Kicsit nehézkes volt a szervezés, a díjazás. Viszont globális szinten indult kb. 12 000 zenekar és ebben a mezőnyben 27. helyezettek lettünk az online szavazáson, ami tekintve, hogy például olyan városokból neveztek, mint New York, vagy olyan országokból, mint India, ahol nagyságrendileg sokkal több ember él, ehhez képest még inkább felértékelődik ez a 27. hely,erre nagyon büszkék vagyunk, a szervezés, az itthoni hozzáállás azonban sajnos több sebből vérzett.

Rockbook: Az új basszusgitáros (Szamosközi Zoltán az év közepén érkezett a zenekarba - a szerk.) hogy váltotta be a hozzá fűzött reményeket? Milyen új színt hozott a zenekar életébe?

Marci: Ő az első basszusgitárosunk, aki meg sem áll a színpadon, folyamatosan mozog, topog, csücsörít, rázza a fejét, az első koncerteken nagyon szokatlan volt, hogy a jobb oldalunkon elkezdett valaki mozogni. De nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni emberileg és zeneileg is. A Teslavoxból érkezett hozzánk, fiatal kölyök és nagyon szeretjük.

Rockbook: Készültök-e új videoklippel - esetleg valamelyik akusztikusan előadott dalból?

Andris: Ezt az akusztikus programot nem akarjuk túlfeszíteni, mert a mostani tudásunk szerint valószínűleg egy darabig ez volt az utolsóilyen megmozdulásunk.

Marci: Az új lemez első dalából, a Go címűből készítünk videoklipet, ez folyamatban van. Remélhetőleg november, december környékén mutathatjuk be.

 

Ozone Mama - Red Hot Lovin

 


Rockbook: Mostanában kezdtek országjárásba a fesztiválszezon után, kikkel játszotok együtt és miért esett rájuk a választás?

Marci: A Mocsok 1 Kölykökkel fogunk együtt koncertezni. Ez öt állomást jelent vidéken: Kecskemét, Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Eger. Nagyon régóta ismerjük őket és már koncerteztünk is velük, szeretjük őket, mert teljesen elmeháborodott figurák, és nagyon jó zenészek.Mindkettőben hasonlítanak ránk.

Rockbook: Úgy tudom, Marcinak és Andrisnak van civil állása is. Mivel foglalkoztok "főállásban" (ha nem titok)?

Andris: Egy munkaerő-közvetítő cégnél vagyok kvázi fejvadász. Főnököm egy angol úriember volt, és mivel elég jól tudok angolul, ezért vett fel, évek óta itt dolgozom. Nagyon családias kis cég, azért szeretem, mert hagyják az embert érvényesülni, nem kell reggelente blokkolnom, mint egy multinál, olyan feladataim vannak, amiket szeretek csinálni. Sokan mondják, hogy utálják a munkájukat, én ebben szerencsésnek mondhatom magam, azt hiszem.A jelenlegi főnököm támogatja a zenei karrierünket is, például ott volt az akusztikus műsor felvételén is, nagyon hálás voltam neki ezért.

Marci: Informatikusként dolgozom egy nagy multinál, becsekkolok minden reggel, a kollégák informatikai problémáit próbálom megoldani. Kötött munkaidő, szabad hétvégék. A főnökeim nagyon rendesek és tolerálják a rock and roll életmódomat.

Rockbook: Ha ti állíthatnátok össze egy asztaltársaságot, akikkel együtt töltenétek egy délutánt-estét-éjszakát, buliznátok, kik ülnék körbe azt az asztalt, lehet élő és nem élő is? 8 fős asztaltársaság, 4 Marcitól, 4 Andristól…

Székely Marci: Eddie Vedder (Pearl Jam), Chris Cornell (Soundgarden), Ringo Starr, Ian Astbury (The Cult).

Gábor Andris: Jimi Hendrix, Josh Homme (Queens of the Stone Age), Keith Richards, Chris Robinson (The Black Crowes). Nagyon komoly buli lenne, atyaúristen!

 

Az Ozone Mama ide várja a lájkokat: https://www.facebook.com/ozonemamaband?fref=ts

 

Ozone Mama - I Really Care

 


Köszönjük az interjút!
 

Valerie

Címkék: 
Ozone Mama