Bejelentkezés

x
Search & Filters

Alice Cooper: „Így kötöttem ki egy bandában Johnny Deppel”

Alice Cooper a napokban egy interjúban arról beszélt, hogy alapították meg a Hollywood Vampirest 2015-ben Johnny Depp színésszel és Joe Perry Aerosmith-gitárossal.
 
„A ’Dark Shadows’ című filmen dolgoztam együtt Johnnyval még 2012-ben, akkor beszéltünk erről. Feldobtam az ötletet, hogy milyen fasza lenne már együtt zenélni. Ő meg ott állt a vámpírjelmezben, mert hogy azt játszott a filmben, és beleharapott a saját szájába, ahogy próbált beszélni…aztán átugrottam a lakásába és Joe is épp ott volt. Ott ültünk és azt mondtam, hogy csináljuk meg, hozzuk össze a bandát! Joe is benne volt, szóval már volt két gitárosunk, meg egy énekesünk.”
 
Cooper így folytatta: „Elkezdtünk dalokat felvenni, és a legnagyszerűbb az volt az egészben, ahogy az emberek megjelentek a stúdióban. Egyszer csak bejön Robby Krieger (a The Doors gitárosa), mert épp egy Doors dalt nyomtunk, és feljátssza a gitársávot úgy, ahogy csak ő tudja. Ez az ő védjegye, a saját stílusa. Aztán meg belép McCartney…”
 
A Hollywood Vampires 2015-ben adott ki egy lemezt, melyen klasszikus dalok feldolgozásai mellett két közösen írt tétel is szerepel. A ’Hollywood Vampires’ névre keresztelt albumon az említettek mellett olyan vendégzenészek játszanak, mint Dave Grohl, Slash, Brian Johnson, Sir Christopher Lee, vagy Kip Winger.
 
A zenekar körbeturnézta már a bolygót, és ha igazak a pletykák, jelenleg is épp egy új albumon dolgoznak.