Bejelentkezés

x
Search & Filters

Áll a bál a Sex Pistols tagjai között



Az év elején érkezett a hír, hogy az Oscar-díjas Danny Boyle sorozatot készít a Sex Pistols-ról Pistol címmel, azóta azonban egyre problémásabb a helyzet a projekt körül, ugyanis a banda frontembere, Johnny Rotten meg akarja tiltani, hogy a stáb felhasználhassa a dalaikat. A zenekar tagjai annak idején abban egyeztek meg, hogy ilyen kérdésekben mindig a többségi szavazat dönt, az énekes azonban már nem ért ezzel egyet, így megkezdődött a csatározás közte és két egykori zenésztársa, Steve Jones és Paul Cook közt.
 
Johnny Rotten: "Én vagyok az énekes, a dalszerző, a frontember, a banda arca, és még sorolhatnám. Velem azonosítják a zenekart. Nem fér a fejembe, hogy ez miért nem számít semmit. Ez a sorozat sokat árthat a bandának és nagyon rossz színben tüntethet fel minket. El sem tudom mondani, mennyire káros ez. Ahogy a The Order Of Death szövegében írtam: 'ha ezt akarod, ezt kapod.'"
 
Jones és Cook közös közleménye: "Kétségtelen, hogy John-nak elévülhetetlen érdemei vannak a zenekar sikerében, de értetlenül állunk azon kijelentése előtt, hogy szerinte ő az egyetlen meghatározó tag. A bandát mi alapítottuk Glen Matlock-kal és akkor lett teljes a kép, amikor John is csatlakozott hozzánk. A Never Mind the Bollocks album minden dala a Cook-Jones-Matlock-Rotten négyes közös szerzeménye a Holidays in the Sun és a Bodies kivételével, amelyek a Cook-Jones-Rotten-Vicious szerzőcsapat munkái. Nem mellesleg a Pistol Steve Jones könyve, a Lonely Boy alapján készül, és bár John ennek az ellenkezőjét állítja, tudott róla, hogy megkezdődtek a sorozat munkálatai, sőt, személyes találkozásra is lett volna lehetősége az alkotókkal. Annak idején azért találtuk ki a többségi szavazat intézményét, hogy senki se dönthessen a fejünk felett a dalaink sorsáról és a banda egyik tagja se okozhasson önkényesen fennakadást a döntéshozás folyamatában, most azonban pontosan ez történik."
 
Rotten azóta már reagált is a posztra: "Azt állítják, hogy tudtam a sorozatról, de azt már nem teszik hozzá, hogy mikor értesültem róla. Kétarcú képmutatók! Tudom, hogy az öndicséret büdös, de hogyan akar bárki is sorozatot készíteni a punkról Mr. Rotten nélkül?"