Bejelentkezés

x
Search & Filters

Amerikában már ősszel visszatérhetnek a koncertekBár a koronavírus elleni vakcina beadása már sok országban elkezdődött, azt egyelőre továbbra is csak találgatni lehet, hogy a zenés és kulturális rendezvények mikor térhetnek vissza. Az Egyesült Államok vezető vírusszakértője és az új elnök, Joe Biden főtanácsadója, Dr. Anthony Fauci szerint az amerikai koncerthelyszínek és színházak ősszel nyithatják meg újra a kapuikat, ha minden jól alakul.
 
"Ha minden a tervek szerint megy, ősz elején vagy közepén visszatérhetünk a színházakba és a koncerthelyszínekre. Jelenleg ez elsősorban attól függ, hogy a védőoltás mennyire lesz hatásos és milyen hamar alakul ki a nyájimmunitás az országban (ehhez a népesség 70-85%-ának kellene megkapnia a vakcinát). Nagyon bízunk benne, hogy ősszel már mindenki biztonságosan léphet majd színpadra és foglalhat helyet a közönség soraiban. Az biztos, hogy a nézőknek egy ideig még maszkot kell viselniük, viszont megfelelő légtisztító berendezések és higiéniás protokoll esetén egyéb korlátozásokra nem lesz szükség, tehát a helyszínek teljes kapacitással üzemelhetnek majd."
 
Egy felmérés szerint az amerikai művészeti és kulturális szektor 14,8 milliárd dolláros veszteséget könyvelhet el a járvány kezdete óta, ami a nonprofit szervezetek számára különösen nagy csapás: az ilyen intézmények egyharmada kénytelen volt végleg vagy átmenetileg megválni az alkalmazottaitól és a megkérdezett helyszínek 1%-a egyáltalán nem biztos benne, hogy újra ki tudnak majd nyitni a koronavírus után.