Bejelentkezés

x
Search & Filters

Amikor balul sikerült a KISS hálaadás napi felvonulásaAmerikában évről évre november utolsó csütörtökén tartják a hálaadás ünnepét, ami idén 26-ra esik. A jeles naphoz számos érdekes sztori kapcsolódik a rock-metal világából, az Ultimate Classic Rock pedig most össze is gyűjtött néhányat ezek közül.
 
- Paul Simon pulykának öltözött a Saturday Night Live-ban: 1976. november 20-án Paul Simon volt a Saturday Night Live zenei vendége és gondoskodott róla, hogy a nézők sose felejtsék el a fellépését, ugyanis pulykának öltözve adta elő akkori friss dalát, a Still Crazy After All These Years-t. A szkeccs ezután azzal folytatódott, hogy Simon váratlanul félbehagyta a produkciót és azt állította, hogy a producer, Lorne Michaels erőltette rá az egészet.
 
 
 
- a The Band búcsúkoncertje: a The Band is éppen hálaadás napjára időzítette a búcsúkoncertjét 1976-ban. A The Last Waltz elnevezésű estén olyan nagyságok léptek színpadra a zenekarral, mint Neil Young, Joni Mitchell, Eric Clapton és Bob Dylan, Martin Scorsese pedig dokumentumfilmet készített belőle.
 
 
 
-a KISS balul sikerült hálaadás napi felvonulása: a 2014-es New York-i hálaadási felvonuláson a KISS is fellépett, azonban szinte semmi sem alakult a tervek szerint: a banda a vártnál jóval kisebb platón kapott helyet, ahol alig féltek el, de végül így is elplaybackelték a Rock and Roll All Nite-ot. A zenekar menedzsere, Doc McGhee nem is szépítette a dolgot: "mi voltunk a legszarabb pontja az egész felvonulásnak. Borzalmasan leégettük magunkat."
 
 
 
- a WKRP in Cincinnati legendás hálaadási epizódja: a kultikus vígjátéksorozat hálaadási része ugyan nem rockzenei témájú, mégis érdemes megnézni, ha egy kis nevetésre vágyunk. Az epizódban egy kis félreértésből akad probléma: Mr. Carlson ugyanis azt hiszi, a pulykák tudnak repülni, ezért le is dobnak egyet egy helikopterből. A hab a tortán, hogy sztorit egy megtörtént eset ihlette.
 
 
 
- Arlo Guthrie és az Alice's Restaurant Massacree őrült története: Guthrie mindössze 18 éves volt, amikor 1965-ben arra készült, hogy két barátjával, Alice és Roy Brock-kal töltse a hálaadást. A fiatalok úgy döntöttek, alaposan kitakarítanak az ünneplés előtt, ennek azonban az lett a vége, hogy a rendőrök letartóztatták őket szemetelésért, Guthrie pedig részben emiatt úszta meg végül a katonai szolgálatot. Ez a nap ihlette első sikerdalát, a 18 perces Alice's Restaurant Massacree-t.
 
 
 
- a "maradék" albumok: a hálaadási vacsorára mindenki túl sok ennivalót süt-főz, így a család gyakran még napokkal később is a maradékokat fogyasztja, aminek persze megvan a maga varázsa. Egyes előadók - többek közt a Rolling Stones, a Led Zeppelin, Tom Petty és a Pink Floyd - ennek mintájára készítettek úgynevezett "maradék" albumokat, amelyekre olyan dalok kerültek fel, amik a korábbi lemezekről lemaradtak ilyen-olyan okok miatt.